ChristenUnie: spoor gaat voor

trein16-12-2008 10:43 16-12-2008 10:43

Knooppunt Joure, nieuw stations in Maarheeze, Staphorst, Deventer Noord en Zwolle Zuid en uiteraard de aanleg van een spoor tussen Utrecht-Breda stonden op het wensenlijstje van de ChristenUnie bij het debat over het Meerjarenplan Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT). Er werden onder meer moties ingediend over de spoorlijn Zwolle-Almelo en een snellere verbinding tussen Den Haag en Eindhoven via de HSL-Zuid.

In het debat dat gisteren tot in de vroege uurtjes duurde, stelde de ChristenUnie voor om de spoorverbinding Zwolle-Almelo te elektrificeren en inhaalsporen aan te leggen. Nu de lijn bij Nijverdal op de schop gaat, zou het goed zijn als quick-wins en overlastgevende maatregelen al voor 2013 worden genomen zodat reizigers niet jaren met overlast zitten en als de traverse klaar is een beter treinproduct hebben. Kamerlid Ernst Cramer verzocht de bewindslieden resterende verbeteringen mee te nemen in een integraal project met de opwaardering van de N35.

En dan de HSL-Brabant. De ChristenUnie wil een hoogfrequente snelle trein van Den Haag naar Eindhoven via de HSL-Zuid; vier snelle treinen per uur. Volgens minister Eurlings van Verkeer kan dit niet vanwege exclusieve rechten van HSA en NS, maar volgens Ernst Cramer kunnen zij een onderlinge exploitatieovereenkomst sluiten, zoals ook gebeurd bij sommige grensoverschrijdende lijnen.

Meer weten over de plannen van de ChristenUnie-fractie ten aanzien van MIRT? Lees de onlangs verschenen notities in de bijlage.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20081203 NOTITIE Ernst Cramer Stations211,8 kBapplication/pdfdownload
20081215 NOTITIE Spoor Breda-Utrecht193,2 kBapplication/pdfdownload
Slimmer, Sneller en Zuiniger op het spoor975,9 kBapplication/pdfdownload
Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: spoor gaat voor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > december

Geen berichten gevonden