ChristenUnie: jaarlijks 350.000 euro voor tienermoederopvang

18-12-2008 17:22 18-12-2008 17:22

Jaarlijks 350.000 euro voor opvang en hulp aan tienermoeders. Dat staat in het amendement van de ChristenUnie dat gisteren door de Tweede Kamer is aangenomen. Door het amendement kan het opvanghuis van de VBOK gericht op tienermoeders blijven bestaan. ,,Verdeling van subsidies via de WMO is te grof en te weinig doelgericht. De ChristenUnie is dan ook erg blij met de toezegging om jaarlijks 350.000 euro te reserveren voor opvang en hulp aan tienermoeders,'' aldus Esmé Wiegman.

Het VBOK-huis in Gouda vervult een belangrijke rol in de opvang en hulpverlening van tienermoeders. De financiering van deze opvang wordt in de bestaande kaders binnen de WMO niet gegarandeerd, terwijl het wenselijk is dat het VBOK-huis in Gouda in stand blijft. 

De ChristenUnie is van mening dat er behoefte is aan een bredere richtlijn, dan enkel in en om de abortusklinieken. In het coalitieakkoord wordt gesproken over 'ondersteuning van initiatieven gericht op opvang van ongewenst zwangere tieners'; een doelgroep die lastig op gemeentelijk niveau via de reguliere opvang te ‘vangen' en te financieren is. Daarom heeft de ChristenUnie via een amendement voorgesteld om, vergelijkbaar met hoe de bijzondere opvang Asja in Friesland gefinancierd is, de tienermoederopvang in Gouda structureel te financieren, omdat dit huis een belangrijke rol vervult in de opvang en hulpverlening aan tienermoeders.

Wiegman vroeg de staatssecretaris tijdens de begrotingsbehandeling VWS met een voorstel te komen om specifieke vormen van opvang beter te kunnen ondersteunen. ,,Verdeling van subsidies via de WMO is te grof en te weinig doelgericht. De ChristenUnie is dan ook erg blij met de toezegging om jaarlijks 350.000 euro te reserveren voor opvang en hulp aan tienermoeders,'' aldus Esmé Wiegman.

 

 

Labels
Esmé Wiegman
Opvang
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: jaarlijks 350.000 euro voor tienermoederopvang'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > december

Geen berichten gevonden