Rouvoet: 2009 jaar van ‘tegen de wind in schaatsen'

20090109_speechrouvoetnieuwjaarsborrel61009-01-2009 18:38 09-01-2009 18:38

,,2009 wordt een jaar van keihard werken, tegen de wind in schaatsen om de crisis het hoofd te bieden. Een land waar het calvinisme zijn sporen heeft getrokken kan dat aan." Dat zei ChristenUnie-leider André Rouvoet vanavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie van zijn partij in het Provinciehuis te Den Haag.

Volgens Rouvoet was 2008 een jaar waarin Westerse samenlevingen leerden dat de bomen niet tot in de hemel groeien. ,,We hebben te lang en in meer dan één opzicht boven onze stand geleefd.''

Maar de crisis beschouwt hij toch ook als een kans. ,,Het zou winst zijn als Nederland in 2009 op zoek gaat naar een moreel kompas bij het herwinnen van het vertrouwen in financiële instellingen.''

Visie
Voor de ChristenUnie ziet Rouvoet daarbij als rol om ,,vanuit onze christelijk-sociale visie bij te dragen aan de noodzakelijke kantelingen: duurzaam omgaan met de aarde, rechtvaardige welvaartsverhoudingen wereldwijd, hernieuwd ethisch besef in gezin, school en samenleving en natuurlijk in banken, beleggingsfondsen en bedrijven."

Rouvoet zei dat zijn partij keuzes moet maken en niet schrikken van maatschappelijke weerstand. Dat betekent: met overtuiging doorgaan op de ingeslagen weg van regeringsverantwoordelijkheid, de agenda breed houden en de rug recht. "Het realiseren van een visioen heeft een prijs. Het is geen moralisme wat ons drijft, maar bewogenheid met mensen. Als dat tegen de wind in schaatsen vergt, dan doen we dat!"

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Nieuwjaarsspeech 2009 Rouvoet36,0 kBapplication/msworddownload
Labels
André Rouvoet
Crisis
Partij

« Terug

Reacties op 'Rouvoet: 2009 jaar van ‘tegen de wind in schaatsen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > januari

Geen berichten gevonden