ChristenUnie 'teleurgesteld' over Obama's steun voor abortusklinieken

zwanger_610maandag 26 januari 2009 10:19

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind is teleurgesteld in het besluit van de nieuwe Amerikaanse president Obama om subsidie te verlenen aan abortusklinieken en -organisaties in het buitenland. Dat zegt Joël Voordewind in het Reformatorisch Dagblad. Ook over het enthousiasme van minister van Ontwikkelingssamenwerking Koenders is Voordewind kritisch.

Koenders noemde het besluit van Obama 'goed nieuws voor alle vrouwen die zonder hulp van deze organisaties verstoken blijven van medische hulp bij zwangerschap en bevalling'. De ChristenUnie daarentegen is op dit punt „vreselijk teleurgesteld" in Obama, zei ChristenUnie-Kamerlid Voordewind vanmorgen desgevraagd. „Dit is een zwarte rand om de feestelijkheden rond zijn inauguratie."

Voordewind deelt het enthousiasme van Koenders totaal niet. Hij wil een poging doen om Koenders „te bewegen iets kritischer te zijn over dit beleid van Obama." Gezien de proabortushouding van Koenders zal dat echter „lastig" worden, vreest hij. Van het CDA hoeft hij weinig steun te verwachten.

De Kamer debatteert op 11 februari met Koenders over gezinsplanning en aidsbestrijding. De ChristenUnie wil dat het kabinet meer inzet op het voorkomen van ongewenste zwangerschappen dan op het promoten van (veilige) abortus.

Lees het volledige artikel in het Reformatorisch Dagblad, 26 februari 2009

 

Labels
In de media
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie 'teleurgesteld' over Obama's steun voor abortusklinieken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > januari