Rouvoet ziet overheid niet zonder kerk

andre Rouvoet_kleindinsdag 17 februari 2009 10:31

Als er één ding is waarin kerk en overheid elkaar vinden, dan is het op het gebied van hulp die mensen direct raakt, in de wijk. Dat zei minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin gisteren in Almere tijdens de opening van het christelijke jongerencentrum The Rock in Almere. Samen met burgemeester Jorritsma van Almere verrichte hij de opening.

Het centrum is een initiatief van jongerenwerker Bert Noteboom in samenwerking met de christelijke gemeente De Wegwijzer.

Jorritsma prees het feit dat The Rock een door de kerk zelf bedacht initiatief is. Dat sluit volgens haar naadloos aan bij de gedachte van de civil "society", waar burgers zelf verantwoordelijkheid nemen. Dat is in Almere nog niet ingeburgerd, waar iedereen gewend is direct een beroep op de overheid te doen, aldus Jorritsma.

Kerk en staat
Volgens minister Rouvoet betekent de scheiding van kerk en staat niet dat beide niets met elkaar te maken hebben. „Juist op het lokale vlak raken kerk en overheid elkaar direct. Jongerenwerk is lokaal werk en daarin moeten kerk en overheid hun beider verantwoordelijkheid kennen."

Tijdens een persontmoeting zeiden Jorritsma en Rouvoet niet afwijzend te staan ten opzichte van subsidiëring van christelijk jongerenwerk, mits het voorstel ingediend is op projectbasis. The Rock heeft een aanvraag ingediend voor subsidie voor onder andere coaching en individuele begeleiding. Het jongerencentrum zelf wil geen subsidie ontvangen, omdat de overheid dan ook de inhoud van het werk zal willen bepalen, zei Noteboom desgevraagd.

Lees het volledige artikel op de site van het Reformatorisch Dagblad (17/02/2009)

 

 

 

Labels
André Rouvoet
In de media

« Terug

Reacties op 'Rouvoet ziet overheid niet zonder kerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > februari