Esmé Wiegman bezoekt gemeente Ede en Barneveld

vrijdag 20 februari 2009 16:08

Op woensdag 25 februari bezoeken de Gelderse ChristenUnie Statenleden samen met ChristenUnie Tweede Kamer lid Esmé Wiegman de gemeente Ede en Barneveld. Het werkbezoek begint in Ede waar de delegatie zal worden ontvangen door Burgemeester C. van der Knaap van Ede, vervolgens reist de delegatie met de Valleilijn trein door naar Barneveld waar men wordt ontvangen door Wethouder Leen Verweij.

 

In het gemeentehuis van Ede zal o.a. gesproken worden over de plannen rondom de spoorzone en de actieplannen in de Uitvindersbuurt en Veldhuizen waar vooral ingezet wordt op herstructurering, verbeteren van de leefbaarheid, aandacht voor jongeren en participatie van kwetsbare burgers. De actieplannen in deze wijken vloeien onder andere voort uit de middelen die de Provincie Gelderland via het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid aan Ede beschikbaar heeft gesteld. Vorige week pleitte de ChristenUnie in de Tweede Kamer er voor om Ede deel te laten uitmaken van het grote stedenbeleid van het kabinet. Na het bezoek op het gemeentehuis wandelt de delegatie door Ede-Centrum en reist men met de Valleilijn trein naar Barneveld-Centrum.
Te Barneveld wordt de delegatie in het gemeentehuis ontvangen door wethouder Leen Verweij. Tijdens het bezoek aan Barneveld zal aandacht worden besteed aan de veiligheid van de overwegen en staat ook de ontsluiting van Industrieterrein de Harselaar op de agenda. Daarnaast zal ook uitgebreid ingegaan worden op de Barneveldse aanpak van de keten. De gemeente Barneveld heeft op haar grondgebied bijna 40 keten in allerlei soorten en maten. De tijd is voorbij dat de overheid net kon doen alsof de keten niet bestaan. De gemeente Barneveld wil niet alle keten sluiten, maar gedoogd een aantal keten onder bepaalde voorwaarden waarbij volksgezondheid en veiligheid in het beleid voorop staat. Begin deze maand kondigde de Gemeente Barneveld aan dat vijftien keten een vergunning krijgen en dat de overige keten - naar schatting een 30 stuks - zullen worden gesloten.
ChristenUnie Statenlid Pieter Plug liet vanmorgen weten aangenaam verrast te zijn dat ChristenUnie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman ondanks het krokusreces toch deel wil nemen aan het werkbezoek. Een mooi moment om niet alleen verbindingen te leggen tussen de gemeentelijke en provinciale ChristenUnie vertegenwoordigers, maar door de komst van Esmé Wiegman ook de koppeling te maken naar onze fractie in Den Haag.

 

 

 

Labels
Esmé Wiegman

« Terug

Reacties op 'Esmé Wiegman bezoekt gemeente Ede en Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > februari