Surinamer Lachman voert campagne onder Surinamers voor Europa

Fred_lachmandonderdag 26 februari 2009 10:45

De Surinamer Wilfred Lachman staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor het Europees Parlement. Op de zevende plek is hij in principe onverkiesbaar, maar hij voert campagne onder de Surinaamse gemeenschap in Nederland om genoeg voorkeurstemmen te krijgen voor een zetel. 'Surinamers laat uw stem horen. Ga stemmen voor het Europees Parlement! Lijst Christen Unie, plek 7'.

Een email met deze strekking wordt aan zoveel mogelijk Surinamers in Nederland gestuurd. Fred Lachman, zoals hij kortweg genoemd wordt, vertelt dat hij via het Antilliaanse Tweede Kamerlid Cynthia Ortega gevraagd is als kandidaat. Ze kennen elkaar vanuit de kerk en Lachman is ook op de Antillen geboren.

De reacties op zijn kandidatuur zijn positief. Hij is meteen begonnen met het 'activeren' van zijn achterban door zijn netwerk te mailen. "Tot nu toe krijg ik alleen maar positieve reacties." Ze hebben vertrouwen in hem als parlementslid.

Minder abstract
Lachman hoopt dat de Surinaamse Nederlanders zich meer betrokken zullen voelen bij het Europees Parlement omdat er iemand uit hun eigen groep kandidaat is. Hij zal proberen de politiek voor hen minder abstract te maken. Het gezinsbeleid is voor de ChristenUnie belangrijk en daarop wil hij voortborduren: "Ik maak een opstap naar het integratiebeleid en het asielbeleid." Zo vindt Lachman dat het vrije personenverkeer binnen Europa nog te wensen overlaat.

De kandidaat van de ChristenUnie vindt niet dat hij wordt gebruikt om stemmen te trekken. Dat hij een bepaalde achterban aanspreekt, erkent hij. "Maar je kiest er zelf voor en je hebt je ambities. Je moet je achterban integer informeren."

(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, Caribische Redactie, 24 februari 2009)

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
car_lachman_europa_20090224_44_1kHz2,0 MBaudio/mpegdownload
Labels
Eurofractie
Europees Parlement
In de media
Partij

« Terug

Reacties op 'Surinamer Lachman voert campagne onder Surinamers voor Europa'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > februari