ChristenUnie SGP markeert duurzaamheid met start Europese campagne

Campagnebus_ep2009_610maandag 11 mei 2009 20:32

“De Europese Unie zou bijna volledig met groen gas gedekt kunnen worden”, zo hield de Nederlandse Gasunie in Groningen Europees lijsttrekker Peter van Dalen en Europarlementariër Bas Belder maandag voor. “Hoopgevend”, aldus lijsttrekker van ChristenUnie SGP, die ‘energie’ en ‘duurzaamheid’ markeert als speerpunten in het gezamenlijke verkiezingsprogramma van de ChristenUnie SGP. De Europese kandidaten gaan maandag 'vol gas' op campagnetour.

De eerste campagnedag stond in het teken van energievoorziening en havens. Naast een ontmoeting met enthousiaste Groningers op de Grote Markt, bezochten Van Dalen, Belder en andere partijprominenten de Gasunie, de Eemshaven en BioMCN een fabriek in bio-ethanol. Gas, bio-ethanol, zonne- en windenergie hebben de bijzondere aandacht van de Europese kandidaten voor ChristenUnie SGP. De partijen zijn in het Europees parlement al jaren vurig pleitbezorger van duurzame energie.

Poetin, gas en mensenrechten
“We zijn nu veel te afhankelijk van Poetin en Gazprom. Die afhankelijkheid bleek weer afgelopen winter met de gascrisis, waarbij Rusland een aantal Europese landen van het gas afsloot”, aldus huidig Europarlementariër Belder. Hij juicht een nieuw gasproject van Nabucco vanuit Azerbeidzjan en Turkmenistan dan ook toe. “Dat vermindert onze afhankelijkheid van het Russische gas. Bovendien kunnen we de gasleverantie ook koppelen aan de mensenrechten. Wij beloven gas af te nemen en landen als Azerbeidzjan en Turkmenistan zorgen ervoor dat de mensenrechten in hun land op orde komen.”

 Europa komt naar Nederland
Komende dagen toeren de Europese kandidaten van ChristenUnie SGP nog door heel Nederland onder het motto ´Europa komt naar Nederland´. Van Dalen en Belder doen wekelijks verslag op hun respectievelijke websites: www.petervandalen.eu en www.basbelder.eu

 

Labels
Bas Belder
Eurofractie
Partij

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie SGP markeert duurzaamheid met start Europese campagne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > mei