ChristenUnie steekt stokje voor digitaal gokspel

2008_Anker_610_RubenTimman_2donderdag 14 mei 2009 13:44

Dankzij Kamervragen van Ed Anker kon een website met een risicovol en misleidend kansspel illegaal worden verklaard door de minister. ,,Dit is gewoon een digitaal fruitautomaat. Wij zijn voor een restrictief kansspelbeleid. Gokspelen op internet zijn gewoonweg strafbaar." Anker sprak zich onlangs in het televisieprogramma Radar uit over dit spel.

De minister van Justitie kwam naar aanleiding van de schriftelijke vragen tot de conclusie dat er op de desbetreffende website gelegenheid wordt gegeven tot deelname aan een kansspel. De aanbieder handelt daarmee in strijd met de Wet op de kansspelen (Wok), aangezien er geen vergunning voor is verleend. Overigens voorziet de Wet op de kansspelen niet in de mogelijkheid vergunningen af te geven voor kansspelen via internet.

De minister heeft de aanbieder van de website inmiddels per brief laten weten dat het spel moet worden aangemerkt als kansspel en te stoppen met het aanbieden van dit kansspel. De aanbieder riskeert strafrechtelijke vervolging indien hij dit kansspel blijft aanbieden via de website.

 

Labels
Ed Anker
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie steekt stokje voor digitaal gokspel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > mei