Europees geld voor superbus

bus85 bannervrijdag 15 mei 2009 09:00

De verbinding tussen de Randstad – Flevoland - Noord-Nederland en Noord-Duitsland moet een belangrijke impuls krijgen door Europese financiering voor de superbus. Dat zei Peter van Dalen, de lijsttrekker van de ChristenUnie/SGP op werkbezoek tijdens de verkiezingscampagne in de provincie Flevoland.

Nu de Zuiderzeelijn definitief is afgeblazen door het kabinet kan de ontbrekende schakel tussen de Randstad-Flevoland en Noord-Nederland en Noord-Duitsland prachtig ingevuld worden door de superbus. Deze bus, die wordt ontwikkeld door Wubbo Ockels in samenwerking met Nederlandse onderzoeksinstituten en universiteiten, kan 23 passagiers met een snelheid van 300 kilometer per uur vervoeren. Die bus is erg milieuvriendelijk omdat hij rijdt op elektriciteit. Bijkomend voordeel is dat de bus razendsnel kan stoppen en optrekken, waardoor zonder veel tijdverlies veel opstapplaatsen kunnen worden aangedaan.

Van Dalen: “De superbus is ideaal voor interregionaal en grensoverschrijdend personenvervoer en kan dus prima in aanmerking komen voor Europese financiering. De Eurofractie van CU en SGP gaat zich daar voor inzetten.”

 

Labels
Eurofractie
Peter van Dalen

« Terug

Reacties op 'Europees geld voor superbus'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > mei