Schuurman: Kamer is in crisis

Egbert_Schuurman_2008maandag 12 oktober 2009 09:38

De Tweede Kamer verkeert in een politieke crisis. Terwijl Nederland wordt geconfronteerd met een economische crisis, voedselcrisis en klimaatcrisis, discussiëren politici in de Tweede Kamer vooral over kleine onderwerpen waarmee ze makkelijk kunnen scoren. Dat zei senator Egbert Schuurman (ChristenUnie) zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Hij noemde als voorbeeld het debat dat afgelopen week werd gevoerd over de kosten van het Koninklijk Huis.

Schuurman kreeg op dat punt bijval van SPEerste Kamerlid Tiny Kox: ,,Het is allemaal klein bier waar de Tweede Kamer over spreekt.’’ Kox merkte op dat de Tweede Kamer uitvoerig heeft gesproken over de kosten van een vakantiehuis in Mozambique en vliegreizen, maar dat een fundamenteel debat over de toekomst van de monarchie in de 21e eeuw door een Kamermeerderheid uit de weg werd gegaan. Ook het kabinet weigert dat debat te voeren, aldus Kox. De SP-senator verwacht dat de Eerste Kamer komende week een meer fundamenteel debat met het kabinet zal voeren over de toekomst van Nederland. In de senaat beginnen dinsdag de Algemene Politieke Beschouwingen over de begroting voor 2010.

Uruzgan
Schuurman waarschuwde ook dat de politieke crisis zich niet beperkt tot het parlement. Het heeft hem bijvoorbeeld gestoord dat minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) voortijdig een publiekelijke discussie is begonnen over de toekomst van de Nederlandse missie in Uruzgan. Hij noemde dat ,,niet verstandig’’. ,,Daar had niemand iets naar buiten toe over moeten zeggen voordat het besproken was in het kabinet’’, vindt Schuurman.

Schuurman over politieke chaos

(Tros Kamerbreed, 10 oktober 2009)

Labels
Eerste Kamer
Egbert Schuurman
In de media
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Schuurman: Kamer is in crisis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober