Blowverbod speelplaatsen Capelle aan den IJssel

blowverbod_borddinsdag 06 oktober 2009 11:28

De Capelse ChristenUnie is zeer content met de aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening om blowen op speelplaatsen in de stad te verbieden. Capelle aan den IJssel is een van de eerste gemeente in Nederland die deze aanpassing realiseert. In het afgelopen jaar heeft de Capelse ChristenUnie fractie de woonwijken bezocht en gesproken met de bewoners.

Diverse bewoners deden hun beklag bij de fractie over misbruik van de speelplaatsen door blowende jongeren waardoor de kleinere kinderen niet meer op de speelplaatsen mochten spelen van hun ouders. Speelplaatsen die ook voor de kleinere kinderen bestemd zijn. Deze onveilige situatie werd door de politie en de gemeente opgepakt en gisterenavond werd door de gemeenteraad de aanpassing van de APV unaniem aangenomen.

Drugsoverlast op kinderspeelplaatsen waren een belangrijk onderwerp bij de wijkbezoeken voor de ChristenUnie. Immers de gezondheid en de veiligheid van de jongeren staat op het spel. Iedere jongeren die niet in aanraking komt met drugs is winst. De Capelse ChristenUnie zal zich in de komende tijd blijven inzetten voor de bestrijding van drugs in Capelle aan den IJssel. Ook vindt de Capelse ChristenUnie voorlichting aan de jongeren en opvoedondersteuning voor de ouders op dit terrein van heel groot belang.

De tijd van de speelplaats is een no-go area is voorbij hoopt de Capelse ChristenUnie. Het handhaven van de verordening is in handen van de politie samen met de bewoners. Zij beiden hebben nu een instrument in handen om deze overlast effectief aan te pakken. De gemeente gaat een populaire versie van de APV uitgeven.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Blowverbod speelplaatsen Capelle aan den IJssel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober