ChristenUnie werkt aan nieuwe integratienotitie

20091012_integratienotitie_expertmeeting_04_610woensdag 14 oktober 2009 16:43

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie werkt aan een nieuwe integratienotitie. De vorige integratienotitie dateert alweer uit 2004. Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn wil daarom de visie van de ChristenUnie over het integratievraagstuk actualiseren. Ze vindt het daarbij belangrijk dat de notitie weerspiegelt wat er in het land leeft. Daarom begint ze niet achter een bureau, maar met vele gesprekken met betrokkenen. Maandag startte zij haar project met een dinerdiscussie met experts op het gebied van integratie.

Onder het genot van een diner in het Tweede Kamergebouw, debatteerden de experts met fractiemedewerkers van de ChristenUnie over integratie. De groep experts bestond uit vertegenwoordigers van FORUM, E-quality, Universiteit Leiden, Stichting Diversity Community, SKIN, Evangelische Alliantie, Youth for Christ Nederland, LSA, Stichting Inspraakorgaan Chinezen, Vereniging Molukkers BUAT, Surinaams Inspraak Orgaan, Stichting Ocan, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Inspraakorgaan Turken in Nederland, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders . De ideeën en visies van deze experts wil Ortega-Martijn meenemen in haar integratienotitie.

 

Nederland, thuisland
De notitie heeft als werktitel 'Nederland, Thuisland'.,,Iedereen die in Nederland woont, moet dit ook als zijn thuisland kunnen zien", aldus Cynthia Ortega-Martijn. "Je bent thuis in Nederland als je de taal spreekt en je je de samenleving kunt redden. Hoe dat het best bereikt kan worden, gaan we in de komende maanden uitzoeken in het land en in de notitie verwerken." Ortega-Martijn legt tussen oktober en januari 2010 verschillende werkbezoeken af bij onder meer 'krachtwijken' en ze gaat thuis op bezoek bij diverse bevolkingsgroepen die Nederland kent. Begin 2010 hoopt zij de notitie te presenteren.

Vertel Cynthia Ortega wat er in de notitie niet mag ontbreken

 

Labels
Cynthia Ortega
Integratie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie werkt aan nieuwe integratienotitie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober