Rouvoet bespreekt Europa met Conservative Party-leider Cameron

20091015 Rouvoet bij CP David Camerondonderdag 15 oktober 2009 14:13

André Rouvoet was deze week in London voor een werkbezoek over het Britse jeugd- en gezinsbeleid. Naast een bezoek aan minister Dawn Primarolo, verantwoordelijk voor jeugd- en gezinsbeleid, bezocht hij onder andere een children's centre in Camden, vergelijkbaar met een Nederlands centrum voor jeugd en gezin. Na afloop van het werkbezoek ging Rouvoet op bezoek bij David Cameron, leider van de Britse Conservatieve Partij, om te praten over Europese samenwerking.

De ChristenUnie en de Conservatieve Partij zitten sinds kort samen in de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers van het nieuwe Europese Parlement.

Lissabon
Het verdrag van Lissabon was een van de gespreksonderwerpen. Cameron wil daarover een referendum uitschrijven als zijn partij volgend jaar de verkiezingen wint, mits het verdrag voor die tijd niet is geratificeerd. Rouvoet heeft gewezen op de verbeteringen die zijn doorgevoerd in het verdrag van Lissabon ten opzichte van de 'Europese grondwet' die in het Nederlandse referendum van 2005 is weggestemd.

Grondwet
Rouvoet heeft verteld hoe de ChristenUnie tegen de Europese grondwet heeft gestreden. Maar ook hoe de regeringspartij actief heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het verdrag van Lissabon. Omdat daarmee een meer transparante en slagvaardige unie wordt gerealiseerd zonder kenmerken van een superstaat.

De politiek leider van de ChristenUnie stelt dat een kritische houding in het belang is van Europa. Maar dat je ook je zegeningen moet tellen als die kritiek leidt tot verbeteringen. Cameron en Rouvoet hebben afgesproken regelmatig contact te houden over Europese samenwerking en internationale ontwikkelingen.


Pers mag de foto hieronder rechtenvrij downloaden en gebruiken onder vermelding van Andrew Parsons.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
CPP_Conservative_party_002702,8 kBimage/jpegdownload
Labels
André Rouvoet
Europa

« Terug

Reacties op 'Rouvoet bespreekt Europa met Conservative Party-leider Cameron'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober