ChristenUnie: Toezicht stond erbij en keek ernaar

NB_DSB-bankdonderdag 15 oktober 2009 17:36

De ChristenUnie heeft grote twijfels bij de rol van de toezichthouders. Dat zei Ernst Cramer vandaag in het debat over DSB. De Autoriteit Financiële Markten legde onlangs een boete op aan deze bank, terwijl de discussie over de producten zoals verkocht door DSB al jarenlang loopt. Stichting Economisch Onderzoek (SEO) geeft aan dat dit niet de enige bank is met zulke producten, maar dat veel koopsompolissen zo’n hoog provisiedeel kennen.

Kamerlid Ernst Cramer: ,,Dan schieten bij mij de klompen uit. We weten het, maar er wordt niet ingegrepen. De minister moet het beeld wegnemen dat dit soort rare producten niet aangepakt kan worden, omdat gebrekkige regelgeving de AFM belemmert haar werk goed te doen." Cramer wil van minister Bos weten wat hij gaat doen voor de rekeninghouders. Het advies aan hen om bij een andere bank een rekening te openen, is immers niet eenvoudig voor bijvoorbeeld mensen die geen baan hebben. De situatie voor al die huishoudens die dachten voor dit weekend een oplossing in het vooruitzicht te hebben, is extra dramatisch. De ChristenUnie wil dat voor deze gevallen, waar nu al een betalingsprobleem dreigt of aanwezig is, met voorrang een oplossing wordt gezocht.

Ook kritiseert Cramer de rol van Pieter Lakeman. Hoewel het begrijpelijk is dat gedupeerden een collectieve actie opzetten om een vuist te maken, vindt hij het volstrekt onbegrijpelijk dat voortrekkers zoveel lostrekken als Lakeman heeft gedaan. Zijn oproep heeft veel spaarders aangezet om hun geld op te nemen, waardoor een grote instabiliteit werd ontketend. ,,Protest is niet erg. Maar in dit geval heeft het enkel en alleen maar slachtoffers opgeleverd.”

 

 

Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Toezicht stond erbij en keek ernaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober