Rouvoet op jeugd en gezintour in China (video)

Rouvoet in Chinamaandag 19 oktober 2009 09:55

Jeugd en Gezinminister André Rouvoet is zaterdag vertrokken naar China om daar de Nederlandse kennis en ervaring te delen op het gebied van jeugdzorg. Rouvoet is in Peking uitgenodigd door de Nationale Commissie Bevolkings- en Gezinsplanning voor een congres over 'seksuele gezondheid en seksuele rechten'. Rouvoet spreekt daar dinsdag vijftig Aziatische ministers toe over zijn gezinspolitiek. (Nu met foto's en video)

"China is op zoek naar inspiratie voor de aanpak van problemen van Chinese jongeren", zegt Rouvoet maandag in dagblad Trouw over zijn werkbezoek. Hij bezoekt maandag Chinese jongeren en studenten, bezoekt een school en een zwerfkinderproject.

Nederland heeft volgens Rouvoet de Chinese aandacht getrokken als het gaat om gezinsbeleid. De Chinezen zijn geïnteresseerd in de 'sociale omgeving van gezinnen'. China kent geen netwerk van jeugdhulpverlening zoals Nederland dat heeft. Bij de opvoeding spelen scholen en familie een belangrijke rol. Rouvoet wil tijdens zijn bezoek benadrukken dat ondanks de culturele verschillen, 'ook in China betrokken overheidsbeleid de kracht van eigen gezinnen kan versterken'. "En hoe een samenleving stabiel kan zijn door ruimte te geven aan verschillen."

Eénkindbeleid
Tijdens het werkbezoek zal Rouvoet het gevoelige onderwerp van het Chinese éénkindbeleid niet mijden. "Ik ga in mijn redevoering in op het recht van ouders om zelf te bepalen hoeveel kinderen zij willen krijgen."

Een eerste video van Rouvoets bezoek in China.

Engeland
Afgelopen week was Rouvoet op werkbezoek in Engeland. Naast een bezoek aan zijn collega-bewindspersoon Dawn Primarolo, bezocht hij daar een children’s centre (vergelijkbaar met een Nederlands Centrum voor Jeugd en Gezin). Rouvoet wilde kennis opdoen over het beleidsprogramma Every Child Matters. Bij het opstellen van het beleidsprogramma Alle Kansen Voor Alle Kinderen is veel inspiratie ontleend aan het beleidsprogramma Every Child Matters.

(Bronnen: Trouw, 19 oktober 2009 en Ministerie Jeugd en Gezin / Foto en video door Reinier Koppelaar, pa minister Rouvoet)


Lees ook

 

Labels
André Rouvoet
In de media

« Terug

Reacties op 'Rouvoet op jeugd en gezintour in China (video)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober