Bezuinigen is lastige klus voor Puttenaren

banner geldmaandag 26 oktober 2009 10:38

Bezuinigen is niet eenvoudig. En als het moet kun je dat het beste doen op de aanleg van nieuwe wegen. De bouw van een multifunctioneel centrum (MFC) mag wel doorgaan, maar dan moet het een sober gebouw worden, zonder poespas. Dat zijn de opvallendste uitkomsten van een enquête die de ChristenUnie heeft gehouden tijdens de Ossenmarkt in Putten. De ChristenUnie legde bezoekers van de markt de vraag voor waar zij op zouden bezuinigingen om een sluitende begroting te krijgen voor 2011 en 2012.

De geënquêteerden moesten kiezen op welke terreinen zij vooral wilden bezuinigen: op sport, op wegen, op de bouw van een MFC, op de WMO of op een vijfde onderwerp naar keuze. Dat kiezen viel nog niet mee, zo gaven veel mensen aan. Sport en de WMO hebben te maken met gezondheid en daarop bezuinigen wilden veel mensen niet. Een aantal koos voor het bezuinigen op wegen, waarbij de aanleg van nieuw asfalt dan niet door moet gaan. Het noodzakelijke onderhoud aan bestaande wegen vinden de Puttenaren belangrijk en dat moet doorgaan. Bovendien betekent het niet onderhouden eigenlijk geld weggooien, zo werd geopperd.

Een groot aantal van de ondervraagde Puttenaren staat positief tegenover een multifunctioneel centrum. Maar het is geen noodzakelijk iets, vinden de geënquêteerden. Als er een MFC moet komen, moet dat een sober gebouw worden, zonder luxe.

De ChristenUnie noemt het opvallend dat een aantal mensen aangeeft niet tegen een belastingverhoging te zijn. Wel moet de lastenverzwaring dan ten goede komen aan het voorzieningenniveau in Putten.

De ChristenUnie meldt tevreden te zijn over het instrument van de enquête. Tijdens het directe contact met burgers krijg je een beeld van wat de mensen bezig houdt, zo is de ervaring. De partij wil de uitkomsten van het onderzoek nu uitgebreid bestuderen.

(De Stentor, 20 oktober 2009)

Labels
In de media
In het land

« Terug

Reacties op 'Bezuinigen is lastige klus voor Puttenaren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > oktober