Politieke fietstocht rond Bunschoten-Spakenburg

fietsochtend Ed Anker 021zaterdag 31 oktober 2009 14:44

Zaterdag 31 oktober kwam Ed Anker, fractielid 2e Kamer van de ChristenUnie, naar Bunschoten voor een fietstocht. Doel van deze fietstocht was enerzijds genieten van de natuur en cultuur in Bunschoten en anderzijds op een ontspannen manier kennis maken met Ed Anker.

De fietstocht begon met ontvangst met een kop koffie en echte Spakenburgse Jan Hagel in het gemeentehuis. Hier hadden zich naast Ed Anker, burgemeester Melis van de Groep en wethouder Willem Heinen, nog tien belangstellenden verzameld. Het weer was prachtig, ideaal voor een fietstocht.

Vanaf het gemeentehuis werd koers gezet naar zorgboerderij De Veldmuis op Eemdijk. Hier praatte Menno Veldhuizen de fietsers bij over het enorm belangrijke werk wat hij verricht onder ´zorgboeren´. Het was vooral mooi om te horen wat voor progressie de ´zorgboeren´ maken, veelal toch mensen met een Down-syndroom of een aan autisme verwante stoornis.

Hierna werd de tocht vervolgd naar de palendijk. Een onderdeel dat Ed Anker als cultuurwoordvoerder van de ChristenUnie erg aansprak. De ChristenUnie is immers een partij die niet alleen hecht aan Jeugd & Gezin, duurzaamheid en het opkomen voor minderheden in de maatschappij, maar ook cultuur hoog in het vaandel heeft staan.

politieke fietstocht in Bunschoten-SpakenburgBurgemeester Melis van de Groep praatte Ed Anker bij over de bouw en historie van de palendijk.

Met het aandoen van de botterwerf werd het cultuuronderdeel van deze fietstocht doorgezet. Terwijl men op de werf druk in de weer was met onder andere de restauratie van de gemeentebotter, kregen de fietsers een mooi beeld van hoe deze oude botterwerf nog steeds volop in gebruik is. Uniek in de wereld, niet voor niets een beschermd stukje cultuur.

De fietstocht werd afgesloten met een kort bezoek aan korenmolen De Hoop waarna er een goed verzorgde lunch klaar stond in brasserie Wieken. Al met al een zeer geslaagde ochtend, volgens de deelnemers voor herhaling vatbaar.

Labels
Ed Anker

« Terug

Nieuwsarchief > 2009 > oktober