Rouvoet: 'Lokaal verder bouwen aan resultaten ChristenUnie'

rouvoet_werkkamermaandag 11 januari 2010 10:00

´Dankzij kabinetsdeelname heeft de ChristenUnie veel in gang gezet waar u lokaal verder mee kunt.´ Dat schrijft partijleider en vicepremier André Rouvoet vandaag in een brief aan alle lokale lijsttrekkers en campagneleiders van de ChristenUnie in Nederland. De ChristenUnie start vandaag haar campagnetour ´Betrokken op Weg´naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.

De campagne begint vandaag in Fryslân, waar Tweede Kamerlid Esmé Wiegman werkbezoeken brengt aan Franekeradeel en Harlingen waarna er een campagneavond in Leeuwarden is waar ook Arie Slob, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, spreekt.

André Rouvoet, die de komende tijd ook diverse malen het land in gaat (onder meer naar de grote steden Amsterdam en Maastricht, waar de ChristenUnie ook voor een raadszetel strijdt) steekt alle campagnevoerders een hart onder de riem in een brief:

Beste vrienden en vriendinnen van de ChristenUnie,

We gaan van start! Vandaag begint de ChristenUnie haar landelijke campagnetour voor de gemeenteraadsverkiezingen onder het motto: ChristenUnie, Betrokken op Weg.

Geweldig om te zien hoeveel werk er al in de voorbereidingen is gestoken. De afgelopen weken hebben heel veel mensen binnen hun kiesvereniging en op het partijbureau zich het vuur uit de sloffen gelopen met het schrijven van het programma, het opstellen van kandidatenlijsten, het ontwerpen van flyers en posters en het organiseren van campagnebijeenkomsten. In sommige plaatsen zijn er zelfs al straatacties geweest. Kortom: de ChristenUnie is er klaar voor!

En daar ben ik ongelooflijk trots op. Het betekent dat we een stabiele en springlevende partij zijn. Stabiel en Betrokken: dat is de ChristenUnie. In heel veel colleges, en in nog meer gemeenteraden.

Overal een betrouwbare bondgenoot van de burgers. Ook in het kabinet.

Als ik terugkijk op de periode die achter ons ligt, zie ik een bemoedigend verhaal. De ChristenUnie heeft de wind mee en groeit gestaag. Al vier verkiezingen op rij hebben we winst geboekt. Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement vorig jaar en bij de provinciale verkiezingen van 2007 boekten we als enige regeringspartij winst. Bij de komende verkiezingen doen we mee in 206 gemeenten. Dat is meer dan de vorige keer.

En we boeken resultaat. Dankzij kabinetsdeelname heeft de ChristenUnie veel in gang gezet waar u lokaal verder mee kunt. Leest u even mee?

Speerpunt 1: Betrokken, bloeiende samenleving

We hebben geld vrijgespeeld voor kwetsbare groepen, zoals voor de opvang van tienermoeders via centrumgemeenten, voor uitstapprogramma's voor prostituees en voor schuldhulpverlening door vrijwilligersorganisaties. Ook worden overal de Centra voor Jeugd en Gezin ingericht en is er heel veel aandacht voor opvoedondersteuning gekomen. Jeugd en Gezin, vanouds een speerpunt van de ChristenUnie, staat op de kaart!

Speerpunt 2: Duurzame leefomgeving

Heel veel knelpunten in het regionale Openbaar vervoer worden aangepakt, en er is 25 miljoen vrijgemaakt voor de aanleg van fietsroutes. Ook worden andere infrastructurele knelpunten aangepakt, onder andere bij de vaarwegen. Herkenbare ChristenUnie-accenten!

Speerpunt 3: Dienstbare, betrouwbare overheid

Na jarenlang gedoogbeleid is er onder dit kabinet een kentering gekomen in het drugs- en alcoholbeleid: coffeeshops in de nabijheid van scholen moeten dicht, alcoholgebruik onder jongeren wordt drastisch aangepakt door scherpere leeftijdscontrole, een reclameverbod tot 21:00 en strafbaarstelling van alcoholbezit onder de 16. Ook wordt in steeds meer gemeenten een blowverbod in de openbare ruimte ingevoerd: ooit begonnen met een ChristenUnie-motie in de Tweede Kamer, nu terugkerend in het kabinetsbeleid. Tot slot is de Winkeltijdenwet aangescherpt. De effecten worden al zichtbaar, zoals onlangs in de gemeente Westland.

Kortom: we boeken gestaag steeds meer resultaat. Dit en nog veel meer stemt mij trots en vooral dankbaar.

Maar er is nog heel veel te doen. We blijven opkomen voor kwetsbare mensen, ons inzetten voor vreedzame en veilige wijken en voor de bescherming van het milieu en duurzaamheid. Niemand leeft voor zichzelf en niemand mag aan zijn eigen lot worden overgelaten. We geloven dat mensen tot bloei komen als ze zich voor elkaar verantwoordelijk voelen en zorg dragen voor elkaar. De ChristenUnie wil alles doen wat in haar vermogen ligt om mensen tot hun recht te laten komen. Vanuit onze persoonlijke betrokkenheid bij onze lokale gemeenschap en vanuit onze christelijke overtuiging willen wij ook nu, in moeilijke economische tijden, als christelijk-sociale partij de handen uit de mouwen steken en ons inzetten voor ons land. Dat is het verhaal achter de speerpunten Bloeiende samenleving, Duurzame leefomgeving en Dienstbare, betrouwbare overheid. De slogan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vat dit samen: Stabiel. Betrokken. ChristenUnie.

Dit verhaal gaan we met z'n allen vertellen in de komende zeven weken die ons nog scheiden van de verkiezingsdatum van 3 maart.

Ik wil u de komende weken heel veel kracht en Gods zegen toewensen.

Laten we samen werken en bidden voor een mooi resultaat!

Hartelijke groet

André Rouvoet

PS: meld je snel aan voor het Jubileumcongres op zaterdag 30 januari in Utrecht; het wordt een feest! Neem familie, vrienden en kennissen mee.


Labels
André Rouvoet
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Rouvoet: 'Lokaal verder bouwen aan resultaten ChristenUnie''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > januari