Staatssecretaris Huizinga: blijven investeren in duurzaam waterbeheer

20090302_Voordelta_Huizinga_610dinsdag 19 januari 2010 10:03

Op maandag 18 januari bezocht Staatssecretaris Huizinga (ChristenUnie) van Verkeer en Waterstaat de Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Een gebied waar de komende jaren verschillende onderzoeken worden uitgevoerd om de waterkwaliteit te herstellen, energie uit getijdenbeweging op te wekken en de recreatiesector te versterken. Onder leiding van Staatssecretaris Huizinga zijn er grote stappen gezet op het gebied van waterbeheer en waterveiligheid.

Gedeputeerde van de provincie Zeeland, Frans Hamelink is blij met de bijdrage van Staatssecretaris Huizinga. "Het is niet in het minst aan de daadkracht van de Staatssecretaris te danken dat de vele opgaven in de Zuidwestelijke Delta voortvarend worden aangepakt. Zeer belangrijk voor Zeeland en voor Nederland".

Lokale, duurzame economie
’s Avonds was Tineke Huizinga aanwezig op de ChristenUnie campagneavond in Middelburg. De Staatssecretaris hield een speech over sociaal-christelijke politiek en sprak met de aanwezigen over de raakvlakken tussen haar portefeuille en regionale, Zeeuwse problematiek. De realisering van de nieuwe kade voor de binnenvaart op industrieterrein Arnestein in Middelburg is een voorbeeld van een belangrijke impuls voor de Walcherse economie. Het is bekend dat de ChristenUnie de binnenvaart een warm hart toedraagt. Huizinga: “Temeer omdat de binnenvaart geldt als de meest duurzame vorm van goederentransport.”

Internationale betrokkenheid
Ze wees in haar speech ook op het belang van internationale betrokkenheid. Juist in tijden van crises zoals die in Haïti ziet Tineke Huizinga het als een belangrijke verantwoordelijkheid om op te komen voor mensen in kwetsbare situaties. De Staatssecretaris benadrukte dat de specifieke kennis van Nederland op het gebied van waterbeheer daarbij een belangrijke bijdrage kan leveren. De Delta’s in kwetsbare gebieden als Bangladesh en Mozambique kunnen met onze kennis een duurzaam, veilig waterbeheer opbouwen.

Labels
Tineke Huizinga

« Terug

Reacties op 'Staatssecretaris Huizinga: blijven investeren in duurzaam waterbeheer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > januari