Afscheid Eerste Kamerleden ChristenUnie

04-06-2003 10:10 04-06-2003 10:10

De fractie van de ChristenUnie in de Eerste Kamer moest afscheid nemen van drie senatoren. De fractie gaat verder met Egbert Schuurman en Eimert van Middelkoop.

De fractie van de ChristenUnie in de Eerste Kamer moest afscheid nemen van drie senatoren. Cees van Bruchem nam afscheid. Voorzitter Braks noemde Van Bruchem als iemand die zich sterk maakte voor de toekomst van de agrarische sector. Burgemeester van Bunschoten, Bert Groen stopt nadat hij een jaar geleden zijn maidenspeech had gehouden. Braks stelde dat hij het afgelopen jaar bergen papier heeft verzet. Tenslotte nam ook J.P. de Vries afscheid van de Eerste Kamer. Braks prees de kanttekeningen die De Vries plaatste bij de commissie Koning over wetgevingsprocedures. De fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer gaat verder met Egbert Schuurman en Eimert van Middelkoop.

De SGP zal ook met twee senatoren in de Eerste Kamer deelnemen. Het CDA sleepte door de lijstverbinding met de ChristenUnie en de SGP een extra zetel in de wacht. De statenleden van de partijen brachten gisteren hun stem uit in de provinciehuizen voor de Eerste Kamer. In Noord-Brabant stemde een statenlid van het CDA voor de SGP. De combinatiefractie ChristenUnie-SGP is met één persoon vertegenwoordigd in Noord-Brabant, maar kreeg wel twee (SGP-)stemmen voor de Eerste Kamer.
Labels
Eerste Kamer
Egbert Schuurman
Eimert van Middelkoop

« Terug

Reacties op 'Afscheid Eerste Kamerleden ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2003 > juni

Geen berichten gevonden