ChristenUnie Amsterdam ZO richt platform heroïneverslaafden op

07-07-2003 10:25 07-07-2003 10:25

Yvette Lont, deelraadslid van de ChristenUnie in Amsterdam ZuidOost, wil krachten bundelen en komen met alternatieven voor verstrekking van heroïne.
Uitbreiding van de verstrekking van heroïne en methadon op medisch voorschrift is een advies van de commissie Invoeringsaspecten heroïneverslaving, ingesteld door de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Ross - van Dorp. Door het blijven verstrekken is er geen sprake van een afbouwmechanisme tot afkicken en krijgen verslaafden geen gelegenheid hun echte problemen aan te pakken. Yvette Lont ziet hierin grote bezwaren. De ChristenUnie wil onder geen beding de drugsverslaafden de rug toekeren.

Yvette Lont, deelraadslid van de ChristenUnie in Amsterdam ZuidOost, wil krachten bundelen en komen met alternatieven voor verstrekking van heroïne. Uitbreiding van de verstrekking van heroïne en methadon op medisch voorschrift is een advies van de commissie Invoeringsaspecten heroïneverslaving, ingesteld door de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Ross - van Dorp. Door het blijven verstrekken is er geen sprake van een afbouwmechanisme tot afkicken en krijgen verslaafden geen gelegenheid hun echte problemen aan te pakken. Yvette Lont ziet hierin grote bezwaren. De ChristenUnie wil onder geen beding de drugsverslaafden de rug toekeren.

Tijdens een eerste bijeenkomst op het landelijk bureau van de ChristenUnie, waarbij vertegenwoordigers van 20 verslavingszorginstellingen aanwezig waren, bleek een groot draagvlak te zijn voor een platform dat zich richt op volledig vrij komen van heroïne. Het platform zal zich de komende weken concentreren op deze alternatieven voor een nieuwe start van verslaafden. Daarnaast zal het platform gebedsgroepen opzetten, ex-drugsverslaafden bijeenroepen voor een manifestatie en de commissie en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezwaren aanbieden tegen de verstrekking van heroïne op medisch voorschrift. Eind juli komt het Platform opnieuw bij elkaar.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Amsterdam ZO richt platform heroïneverslaafden op'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2003 > juli

Geen berichten gevonden