Crisis- en herstelwet kan worden besproken in Eerste Kamer

Foto bij artikel buitendijks bouwendinsdag 09 maart 2010 09:34

De crisis- en herstelwet kan waarschijnlijk toch worden doorgezet. De ChristenUnie in de Eerste Kamer heeft besloten het CDA en de VVD hierin te steunen. Hierdoor ontstaat er een meerderheid die de behandeling van de wet niet als controversieel wil aanmerken.

Normaal gesproken zou er een grote meerderheid nodig zijn om de wet erdoor te krijgen, maar dit gebruik wordt nu geschonden door het belang van het onderwerp, zegt Schuurman.

De behandeling van de wet liep al vertraging op, omdat senatoren nog de mening van experts over het plan wilden horen. De crisis- en herstelwet is al door de Tweede Kamer goedgekeurd. De wet moet ervoor zorgen dat grote bouwprojecten sneller van start gaan, doordat bijvoorbeeld milieuregels opzij worden geschoven. Hierdoor moet de werkloosheid worden bestreden.

Bron: www.nu.nl

Egbert Schuurman lichtte het standpunt van de ChristenUnie fractie in de Eerste kamer toe op radio 1. Beluister hier het interview: http://www.radio1.nl/contents/13617-cu-helpt-crisiswet-aan-te-nemen?autostart=16509

Labels
Eerste Kamer
In de media

« Terug

Reacties op 'Crisis- en herstelwet kan worden besproken in Eerste Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > maart