ChristenUnie roept op tot lokale Kroonbede

21-08-2004 11:26 21-08-2004 11:26

Op 14 september a.s. vindt voor de 5e keer de Kroonbede plaats in Den Haag. In deze landelijke gebedsdienst aan het begin van het parlementaire jaar wordt gebeden voor het Koninklijk huis, regering en parlement. In navolging hiervan roept de ChristenUnie haar 220 kiesvereningen op tot het organiseren van een lokale Kroonbede. De kiesverenigingen krijgen een draaiboek voor het organiseren van de Kroonbede toegestuurd samen met een voorbeeldprogramma van zo'n bijeenkomst. De ChristenUnie hoopt met dit initiatief de politiek, kerk, samenleving en bedrijfsleven bijeen te brengen  voor gebed voor stad of dorp.

Het Comité Kroonbede in Den Haag is blij met het initiatief van de ChristenUnie. Woorvoerder Dr. Paul Visser zegt hierover: "Het zou mooi zijn als de Kroonbede steeds meer in het land een plek krijgt."

Het gebed heeft een belangrijke plaats binnen de ChristenUnie. Maandelijks wordt er vanuit het landelijk bureau een gebedsbrief verstuurd. Rondom verkiezingen worden landelijk maar ook vaak lokaal gebedsbijeenkomsten gehouden. Klaas Quist, gebedsco√∂rdinator bij de ChristenUnie hoopt dat vertegenwoordigers van ChristenUnie, SGP en CDA samen met de plaatselijke kerken een voorbereidingscomit√© vormen, zodat er breed draagvlak is. "De kracht van lokale Kroonbede moet liggen in een gezamenlijke verootmoediging en gebed voor stad of dorp en haar inwoners. We doen alles in afhankelijkheid van onze hemelse Vader. Het is goed om aan het begin van een nieuwe politiek jaar dat met elkaar uit te spreken." In Amersfoort is men al begonnen met de voorbereidingen voor een lokale Kroonbede- bijeenkomst.

Meer informatie:
www.christenunie.nl/gebed
Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie roept op tot lokale Kroonbede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > augustus

Geen berichten gevonden