Overleg fracties over toekomst Zuidplaspolder

07-09-2004 15:09 07-09-2004 15:09

Bron: Reformatorisch Dagblad

GOUDA - De fracties van ChristenUnie, SGP en PCW van de Zuidplas-gemeenten willen de komende maanden een gezamenlijke visie ontwikkelen op de toekomst van de Zuidplaspolder. Dat hebben ze in een persbericht laten weten. De fractieleden van de partijen in Gouda, Waddinxveen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht willen proberen één lijn te trekken als het gaat om tegemoettreding van nieuwe ontwikkelingen voor de polder.

De belangen van de verschillende gemeenten zijn niet dezelfde en de meningen over de toekomst van de polder waren in het verleden verdeeld. Sinds enige tijd is bekend dat er van de zijde van het Rijk en de provincie een opdracht ligt om in het gebied 15.000 tot 30.000 woningen te bouwen, 150 tot 350 hectare bedrijfsterrein te ontwikkelen en ook nog ruimte te vinden voor de realisatie van 200 hectare glastuinbouw.

„Dit heeft een enorme impact op het gebied, met name voor de manier van ruimtelijke inrichting, maar ook voor het aanpassen van de infrastructuur”, aldus mr. W. Dijksterhuis, wethouder Ruimtelijke Ordening in Waddinxveen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Overleg fracties over toekomst Zuidplaspolder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > september

Geen berichten gevonden