Rijk van Dam geridderd

15-09-2004 13:54 15-09-2004 13:54

Rijk van Dam Ridder in de Orde van Oranje-NassauTot zijn grote verrassing heeft Rijk van Dam door burgemeester Burgering van Barneveld een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Hij ontving de onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet in de politiek op gemeentelijk, provinciaal en Europees niveau. De leden en medewerkers van de Eurofractie feliciteren hem van harte met deze onderscheiding! 

In de periode 1997-2004 was Rijk van Dam lid van het Europees Parlement voor de RPF en later, na de fusie met het GPV, voor de ChristenUnie. In die periode heeft hij zich met name bezig gehouden met onderwerpen als transport, regionaal beleid, begroting en begrotingscontrole en de betrekkingen met Israël.

Na de verkiezingen in juni 2004 moest de fractie één van haar drie zetels inleveren en kwam er voor Rijk noodgedwongen een afscheid van de Europese politiek. Per 1 oktober is hij benoemd als directeur van de Europese Coalitie voor Israël. In die functie zal hij ook weer veelvuldig afreizen naar Brussel en Straatsburg, om daar op te komen voor de rechten van het joodse volk.
Labels
Partij

« Terug

Reacties op 'Rijk van Dam geridderd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > september

Geen berichten gevonden