Blokland stort bovenmatige kilometervergoeding terug in Europese kas

01-11-2004 18:12 01-11-2004 18:12

Bestuur ChristenUnie gaat akkoord met herberekeningen
 
Hans Blokland heeft zijn autokosten door een onafhankelijke derde laten herberekenen. Daaruit bleek, dat hij van het Europees Parlement € 3100 meer heeft ontvangen dan zijn autokilometers hebben gekost. Volgens afspraak heeft Blokland dat bedrag intussen teruggestort in de kas van het Europees Parlement. Het bestuur van de ChristenUnie waardeert deze stap, maar blijft het betreuren, dat de publiciteit over de kilometervergoedingen voor velen een negatief beeld opleverde tijdens de in juni gehouden verkiezingen. Voor de nieuwe zittingsperiode zijn heldere afspraken gemaakt om dit soort affaires te voorkomen.
 
Blokland zal zijn algemene onkostenvergoeding in het vervolg volledig verantwoorden en niet langer een bedrag van € 480 daarvan uitzonderen. Overigens werd in eerder onderzoek wel vastgesteld, dat het uitgezonderde bedrag wel volledig was opgegaan aan kosten voor het parlementaire werk.
 
Gedragscode en verantwoording
Met Blokland is verder afgesproken, dat hij zich volledig zal conformeren aan de gedragscode, die de Nederlandse europarlementariërs op dit moment met elkaar ontwikkelen.
In ieder geval zal hij jaarlijks een openbare en door een registeraccountant gevalideerde verantwoording doen van de ontvangen onkostenvergoedingen.
Het bestuur zal toezien op de naleving van deze afspraak.
Labels
Congres

« Terug

Reacties op 'Blokland stort bovenmatige kilometervergoeding terug in Europese kas'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2004 > november

Geen berichten gevonden