Provinciale hulp voor Azië-projecten uit Flevoland

14-01-2005 10:22 14-01-2005 10:22

De donatie van de provincie Flevoland aan het rampgebied in Azie, moet zoveel mogelijk worden besteed ter ondersteuning van projecten uit de Flevolandse samenleving. Ook moet de provincie nagaan of in de toekomst verdere hulp en ondersteuning gegeven kan worden. Dit stellen de fracties van ChristenUnie en Socialistische Partij in provinciale staten van Flevoland voor.

De donatie van de provincie Flevoland aan het rampgebied in Azie, moet zoveel mogelijk worden besteed ter ondersteuning van projecten uit de Flevolandse samenleving. Ook moet de provincie nagaan of in de toekomst verdere hulp en ondersteuning gegeven kan worden. Dit stellen de fracties van ChristenUnie en Socialistische Partij in provinciale staten van Flevoland voor.
 
Ook in Flevoland is een groot aantal particuliere initiatieven ontstaan voor hulp en wederopbouw in het getroffen gebied. Niet alleen worden geld en goederen ingezameld, ook wordt nagedacht over structurele hulp. Veel inwoners uit de provincie zetten zich hiervoor met groot enthousiasme in. De provincie kan deze projecten ondersteunen door het beschikbare bedrag van 150.000 euro niet op giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties te storten, maar te verdelen over de projecten die uit het hart van de samenleving zijn ontstaan.
Omdat de wederopbouw van de getroffen gebieden nog jaren kan duren, moet op een later tijdstip bekeken worden of de provincie -samen met anderen- ook structureel hieraan kan bijdragen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Provinciale hulp voor Azië-projecten uit Flevoland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden