ChristenUnie ontwerpt beker voor Cup-a-Soup

19-01-2005 11:38 19-01-2005 11:38

Resultaat van nuttige discussie over reclame-uitingen
 
Het partijbureau van de ChristenUnie heeft voor Cup-a-Soup van Unox een ontwerp laten maken voor een nieuwe kartonnen soepbeker. Het ontwerp is het resultaat van een discussie tussen het partijbureau en Cup-a-Soup over respect in reclamespots. Met de opdruk “Doe normaal! Dat zouden meer mensen moeten doen.” voegt de partij een eigen versie toe aan de bestaande reeks van Cup-a-Soup.    
 
Die reeks werd in radiospots aangeprezen door golfende ondernemers, die hun intussen hard werkende werknemers ‘troosten’ met een bekertje soep voorzien van een in die situatie - volgens de medewerkers van de ChristenUnie – weinig respectvolle tekst. Ook de promotie van een beker door prostituees die hun activiteiten even ‘platleggen’ voor een beker soep verpest volgens het partijbureau de goede smaak in de reclame.
 
Een constructieve discussie 
Als gevolg van de door de ChristenUnie gestarte actie is er een gesprek geweest tussen de ChristenUnie en Cup-a-Soup. Daarin stelde Cup-a-Soup de actie van het partijbureau ‘te zwaar aangezet te vinden’. De spots zijn volgens Cup-a-Soup ‘duidelijk een persiflage’ en getuigen volgens de soepfabrikant ‘wel degelijk van normen in reclame’. De geschetste situaties promoten ‘geen normloos gedrag’, aldus Cup-a-Soup en Cup-a-Soup zou daar ook tegen zijn. Op basis van deze verklaring ziet het partijbureau af van de aanvankelijk gekozen actie om een ‘doe-normaal-cup’ aan te bieden. In plaats daarvan komt nu het alternatieve ontwerp voor een beker.
 
Zelf maken
Het partijbureau heeft vandaag het ontwerp aangeboden aan Cup-a-Soup. Geïnteresseerden kunnen het ontwerp hieronder downloaden en er hun eigen beker van maken.
 
Vervolg
De ChristenUnie blijft als onderdeel van de Permanente Campagne reclame-uitingen volgen op de punten respect en goede smaak.

Download: Alternatieve cup Cup-a-Soup (PDF)
Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie ontwerpt beker voor Cup-a-Soup'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden