ChristenUnie voorkomt komst amusementshal Amersfoort

18-01-2005 18:54 18-01-2005 18:54

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2004 heeft de raad van Amersfoort het Programma van Eisen vastgesteld voor de ontwikkeling van het Eemcentrum. Nadat er enkele jaren geleden een erg ambitieus plan op tafel lag, is het programma nu teruggebracht tot een realistisch ambitieniveau. In het centrum zal naast detailhandel, kantoren en woningen een groot aantal vierkante meters worden gereserveerd voor een cultureel cluster. In dat cluster komen onder andere de bibliotheek, de scholen in de kunst en een bioscoop.

De ChristenUnie fractie in Amersfoort was minder blij met de mogelijke komst van een speelautomatenhal in het centrum. Een mogelijkheid die in het Programma van Eisen werd genoemd. Tijdens het debat heeft de fractie een amendement ingediend, om de komst van een amusementshal tegen te houden. Gokverslaving is een serieus probleem in onze samenleving en op landelijk niveau vraagt de ChristenUnie al jaren om een serieuze aanpak van de problematiek. Het is dan ook niet passend dat er een amusementscentrum komt in de buurt van een groot aantal laagdrempelige voorzieningen (bibliotheek, scholen in de kunst, horeca, bioscoop etc.).
 
Het amendement van de ChristenUnie werd met een grote meerderheid aangenomen. Opmerkelijk omdat een aantal andere gemeenteraden in ons land minder moeite hebben met de komst van een amusementshal en/of casino. Anders dan in Huizen en Zwolle zal in Amersfoort geen referendum nodig zijn om de gemeenteraad op andere gedachten te brengen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie voorkomt komst amusementshal Amersfoort'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden