ChristenUnie Overijssel hekelt godslasterlijk toneelstuk

26-01-2005 09:18 26-01-2005 09:18

Bron: Reformatorisch Dagblad

ZWOLLE - De fractie van de ChristenUnie in de provincie Overijssel heeft bij Toneelgroep Oostpool geklaagd over een godslasterlijke voorstelling. De ChristenUnie vraagt om een alternatief voor het toneelstuk.

Het toneelstuk, waarvoor de provincie een subsidie geeft, wordt dit voorjaar opgevoerd bij scholen voor voortgezet onderwijs in Gelderland en Overijssel. Volgens Freek Nieuwenhuis van de ChristenUnie komen er veel vloeken en grof taalgebruik in voor. Onder anderen een docent van de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal heeft daarover opmerkingen gemaakt. „Een dergelijk toneelstuk is voor christelijke scholengemeenschappen niet acceptabel”, aldus Nieuwenhuis.
 
Volgens de CU’er heeft de toneelgroep na klachten uit het onderwijsveld besloten het toneelstuk te handhaven en de regisseur mee te geven het „vloeken om te vloeken” eruit te halen. „Nog los van de vraag of vloeken functioneel kan zijn is hier helaas niet veel van terechtgekomen en wordt in dit stuk naast de vele vloeken ook onnodig veel grove taal gebruikt”, aldus Nieuwenhuis.
 
Hij zegt niet afwijzend te staan tegenover de gedachte om jongeren kennis te laten maken met toneel. „Maar wij hebben wel met verbazing en teleurstelling kennis genomen van het besluit om dit godslasterlijke toneelstuk gewoon door te laten gaan. De manier waarop Gods Naam en het verdere grove taalgebruik in het toneelstuk voorkomen, stuit ons zeer tegen de borst en wordt door ons als kwetsend ervaren”, zo schrijft Nieuwenhuis aan de toneelgroep.
 
De CU’er vraagt de toneelgroep met een alternatief te komen voor het toneelstuk.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Overijssel hekelt godslasterlijk toneelstuk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > januari

Geen berichten gevonden