Hellendoorn ontzet over aanval op ChristenUnie-raadslid

10-02-2005 07:22 10-02-2005 07:22

Persbericht gemeente Hellendoorn

Ook de gemeente Hellendoorn blijft niet gevrijwaard van zinloos geweld

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari werd bij het raadslid Willie Roskam-Kroeze van de ChristenUnie een twee kilo zware steen door de ruit in haar woonkamer gegooid. Eieren werden tegen de voordeur en de auto gegooid en de antenne van de auto werd verbogen. Willie Roskam heeft de dader(s) niet gezien.
 
Er zijn sterke aanwijzingen dat deze geweldsdaad te maken heeft met een standpunt van Willie Roskam. Zij wijst een blowruimte af voor de jongeren uit het ontruimde kraakpand van Bendien Smits. Op de vrijdagavond hebben Willie Roskam en Johan Coes hun standpunt toegelicht in het programma De Rondvraag van de lokale omroep LOH. In het weekend is dit programma telkens herhaald.
 
De voltallige gemeenteraad wijst deze daad af en spreekt er haar afschuw over uit: het is een inbreuk op de vrije meningsuiting van raadsleden. De raadsleden beklemtonen dat een dergelijke geweldsdaad geen enkele zin heeft. Standpunten zullen door een dergelijke actie nimmer wijzigen. Ook leidt dit geweld niet tot begrip van andere standpunten of draagt het bij aan een oplossing. Het ingooien van ruiten betekent het ingooien van de eigen glazen!
De raadsleden staan achter Willie Roskam: een raadslid moet ten allen tijde zijn of haar mening naar voren kunnen brengen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Hellendoorn ontzet over aanval op ChristenUnie-raadslid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > februari

Geen berichten gevonden