FIOM dankbaar voor inspanning van ChristenUnie

zwangerschapstestmaandag 22 maart 2010 14:42

Organisatie FIOM, die hulp verleent bij onbedoelde zwangerschappen, afstand doen van kinderen en adoptie, is Kamerlid Esmé Wiegman erkentelijk voor het geld dat zij via een amendement in 2008 geregeld heeft. Dat heeft de organisatie vandaag in een presentatie van de resultaten en een gesprek met Wiegman gezegd.

Met het extra geld heeft FIOM kunnen investeren in voorlichtingsmateriaal; zo is hun website aanzienlijk verbeterd en konden folders worden ontwikkeld voor de wachtkamer van de huisarts. Ook is lesmateriaal gemaakt voor scholen, waarin de door de ChristenUnie gewenste koppeling is gemaakt tussen seksuele voorlichting en ongewenste zwangerschappen. Wiegman: ,,FIOM is nu beter in staat mensen te bereiken voor wie de drempel van het kantoor te hoog is en heeft zich op de kaart gezet als organisatie die opkomt voor moeders met een onbedoelde zwangerschap."

In het gesprek gaf FIOM aan dankbaar te zijn voor de resultaten en te hopen op continuiteit van het ingezette beleid door het laatste kabinet. Ook wil de organisatie aan de slag met betere hulpverlening rondom de 20-weken-echo en aandacht voor bijzondere doelgroepen, zoals Antillianen en Surinamers. Zij blijken relatief vaker een herhaalde ongewenste zwangerschap te hebben.

Wiegman: ,,Ik ben heel blij dat deze resultaten het gevolg zijn van het amendement en ik hoop op voortgang in de toekomst. Mijn wens is ook dat Eigen Kracht Conferenties meer worden toegepast: dit is een goed hulpmiddel voor tienermoeders en voorkomt dat ze aanspraak moeten maken op zwaardere en duurdere vormen van zorg."

 

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'FIOM dankbaar voor inspanning van ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > maart