Geen gokhal in stadion FC Zwolle

08-03-2005 11:49 08-03-2005 11:49

De gemeenteraad van Zwolle heeft besloten de uitslag van het referendum over de komst van een gokhal bij het stadion van FC Zwolle te volgen. Er komt definitief geen gokhal. De fractie van de ChristenUnie Zwolle – met vijf leden vertegenwoordigd in de gemeenteraad - adviseerde om tegen de komst van de gokhal te stemmen.

De gemeente Zwolle riep haar burgers juist op om vóór de nieuwe verordening over speelautomaten te stemmen die een uitbreiding zou betekenen van 79 op de locatie in het centrum naar 400 speelplaatsen op de locatie bij het stadion. Hieronder volgt het bericht dat vandaag verscheen in dagblad De Stentor.

Bron: www.destentor.nl

van een onzer verslaggevers

ZWOLLE - De Zwolse gemeenteraad wil geen uitbreiding van het aantal gokkasten meer in Zwolle. De lokale politiek volgt daarmee de uitslag van het referendum van vorige week woensdag.

Tijdens die volksraadpleging wees een grote meerderheid van de stemmers de komst van een grote gokhal in het nieuwe stadioncomplex voor FC Zwolle af. Dat stadion moet er wel gewoon komen, vinden de meeste partijen.

Omdat de gokhal tot nog toe de belangrijkste financiële drager van het plan voor een nieuw stadion was, moet de gemeente Zwolle nu wel op zoek naar andere manieren om dat nieuwe stadion mogelijk te maken. Het college heeft daar van de raad een aantal weken de tijd voor gekregen.

Ook moet het college zo snel mogelijk onderzocht hebben of de aanleg van een nieuwe accommodatie voor amateurclub Be Quick ’28 versneld kan gebeuren. Be Quick wacht al jaren op nieuwe clubruimtes, maar de aanleg daarvan is de laatste jaren steeds gekoppeld aan het plan voor een nieuw stadion.

Nu het ernaar uitziet dat de bouw van dat stadioncomplex voorlopig nog niet kan beginnen, vindt de raad dat – indien mogelijk – aparte plannen voor Be Quick gemaakt moeten worden.

Volgens de raad hoeven er geen compleet nieuwe plannen voor het beoogde stadion te komen. De lokale politiek wil verder met de kaders die de raad in maart 2003 al goedkeurde over een multicultureel complex – maar dan dus zonder speelhal.

De brede maatschappelijke discussie over gokverslaving, in aanloop naar het referendum, heeft er toe geleid dat de Zwolse raad, in overleg met Flash Casino’s – dat in Zwolle al een speelhal met 55 kasten exploiteert -, aanvullende maatregelen wil om gokverslaving te voorkomen. Het gaat dan om voorschriften die opgenomen waren in de verordening die gisteren alsnog werd tegengehouden door de raad

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Geen gokhal in stadion FC Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > maart

Geen berichten gevonden