ChristenUnie-SGP Rotterdam tegen racen op zondag

vrijdag 22 april 2005 11:18

Bron: Reformatorisch Dagblad

ROTTERDAM - De Formule 1-demonstratie op zondag 7 augustus in de binnenstad van Rotterdam verontrust de gemeenteraadsfractie van ChristenUnie-SGP.

Raadslid A. Vlaardingerbroek is bang dat de kerkdienst in de Laurenskerk zal worden verstoord. In schriftelijke vragen aan het college uit hij hierover zijn verontrusting. Door de autorace wordt de Laurenskerk omcirkeld, waardoor de kerk voor de dienst om 17 uur wellicht onbereikbaar wordt, stelt hij.
 
Eerder heeft het college Stadspartij-voorzitter M. Kneepkens laten weten dat er contact is geweest met hulpdiensten en met bewoners en winkeliers in het centrum van de stad. Vlaardingerbroek wil weten waarom er geen contact is gezocht met kerken in het centrum. Ook wil hij weten hoe de kerken alsnog betrokken worden bij de planvorming.
 
Verder vraagt hij aan de burgemeester hoe deze de zondagswet gaat handhaven, waarin gesteld wordt dat het op zondag verboden is gerucht te verwekken waardoor de kerkdienst gehinderd wordt. Ten slotte vraagt Vlaardingerbroek hoe het college de bereikbaarheid van de kerk garandeert, met name voor ouderen en minder validen.
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP Rotterdam tegen racen op zondag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > april

Geen berichten gevonden