ChristenUnie: Zwolle heeft geen aandacht voor prostituee

26-04-2005 12:35 26-04-2005 12:35

Bron: Nederlands Dagblad

Van onze redactie regio

ZWOLLE - Zwolle heeft de afgelopen jaren nauwelijks aandacht gehad voor de hulpverlening aan prostituees. Het prostitutiebeleid draaide aalleen om het vestigingsbeleid en de bestrijding van criminaliteit.

Dat zei Esmé Wiegman-Van Meppelen Scheppink, raadslid voor de ChristenUnie, gisteravond in de Zwolse gemeenteraad. Daar bood ze haar notitie Tijd om uit te stappen aan aan burgemeester H.J. Meijer.

Weigman evalueert daarin het beleid van de afgelopen jaren en doet voorstellen voor verbeteringen. Belangrijkste aandachtspunt ishet ontbreken van passende hulpverlening en opvang voor prostituees, die willen stoppen met hun werk.

De Zwolse gemeenteraad evalueert dit jaar het prostitutiebeleid. Zwolle kent geen raamprostitutie en heeft een maximum van tien bedrijven. Daarvan functioneren er acht. De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan het 'gezondmaken van de bedrijfstak' door GGD en politie, via inspectie op hygiëne, vaccinaties en controle op de exploitatie en op illegale praktijken. De ChristenUnie ziet als witte vlek het ontbreken van mogelijkheden om uit de prostitutie te stappen. De ChristenUnie wil verder de escortbranche aanpakken, het succesvolle project tegen loverboys (die meisjes de prostitutie in lokken) voortzetten en meer voorlichting en preventie geven. Ook moet er een polikliniek en een regionaal steunpunt voor al dan niet uittredende prostituees komen. Ook moet volgens de partij het maximaal aantal vergunningen in Zwolle terug naar acht.

Hoewel principieel verwerpelijk onderkent de Zwolse ChristenUnie-fractie de maatschappelijke werkelijkheid van prostitutie. Echter voor de bestrijding van onvrijwillige prostitutie, bescherming van minderjarigen tegen seksueel misbruik en het terugdringen an illegale prostitutie verwacht de fractie een breed draagvlak te kunnen vinden.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Zwolle heeft geen aandacht voor prostituee'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > april

Geen berichten gevonden