'Heksenfestival' schokt Goes

15-06-2005 09:33 15-06-2005 09:33

Bron: Algemeen Dagblad

Ongewenste invloed op jeugd gevreesd

Door Fred Kramer

Een samenraapsel van allerlei religies, hekserij en satanische acts. Zo kijkt de SGP/Christenunie in Goes aan tegen het Radnarock-festival dat zich komend weekeinde afspeelt in de plaatselijke Zeelandhallen. Het moest verboden worden, vindt de partij.

Het verderfelijke festival zal een ongewenste invloed uitoefenen op de Zeeuwse jeugd, vreest P. Colijn van de SGP/Christenunie, die steun krijgt uit onverwachte hoek. De Anti-Fascistische Actie (AFA) keert zich ook tegen Radnarock. Op het driedaagse festival zouden sprekers zijn uitgenodigd met een 'fascistische en racistische achtergrond'.

De kans op een verbod van Radnarock is miniem. De gemeenteraad heeft al een vergunning gegeven en is niet van plan daarvan terug te komen.

Op het festival staan mystiek en religie centraal. Er zijn 250 standhouders, heksen, sjamanen, spirituele congressen en optredens. Op zondag is er een familiedag. Het is voor het eerst dat Radnarock in Nederland wordt gehouden. Organisator is Walter Siepman, uitgever van het blad 'Religie en mystiek'.

Siepman blijft stoïcijns onder de kritiek. ,,De christelijke politici ergeren zich vooral aan de heksenavond op vrijdag. Dat kun je van hen ook wel verwachten. Het is hun goed recht ertegen te protesteren. Ik hoop alleen dat ze zelf even langskomen om te zien en te ervaren dat er weinig kwaads in schuilt.''

Ook het verwijt dat het festival een spreekbuis zou zijn van 'reactionaire lieden' als de Belg Kris Roman en de Brit Stephen Cox wuift de organisator weg. De Belg zou raadslid voor Vlaams Belang zijn geweest en er neonazistische ideeën op nahouden. Cox zou met 'rechtse groeperingen' omgaan. Siepman garandeert dat ze niets kwaads in de zin hebben. ,,Bovendien zijn ze geen van beiden nog politiek actief.''

De kerken in Goes laten tijdens het festival een tegengeluid horen. Bij de ingang worden folders uitgedeeld en gesprekken gevoerd met festivalgangers. P. Colijn zal zelf poolshoogte komen nemen, 'vanuit mijn politieke verantwoordelijkheid'.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op ''Heksenfestival' schokt Goes'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > juni

Geen berichten gevonden