Boek en congres over ‘Nieuwe Solidariteit’

25-10-2005 14:25 25-10-2005 14:25

Christennetwerk GMV, ChristenUnie en Sensor slaan de handen ineen
 
Het kabinet-Balkenende wil op zoek naar nieuwe solidariteit in de samenleving. Gaat die er ook komen? Of zal de sociale kwaliteit van de samenleving verder afnemen? Eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn de kernwoorden van deze nieuwe solidariteit. Leidt dit tot een nieuwe maatschappelijke rol voor kerken en christelijke instellingen?
 
Tijdens een gezamenlijk congres op 25 november verkennen christennetwerk GMV, ChristenUnie en Sensor de kansen en bedreigingen van de huidige sociale hervormingen. Centraal op dit congres staat het boek Over de schutting. Op weg naar nieuwe solidariteit. Dit boek is een evaluatie van het hervormingsbeleid tot nu toe. Vanuit christelijke noties als sociale gerechtigheid en verantwoordelijkheid wordt een eigen lijn uitgezet.
 
Op 25 november zal dit christelijk perspectief verder worden uitgewerkt. Hoofdsprekers zijn: prof.dr. Jan Jacob van Dijk, bijzonder hoogleraar christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit; prof.dr. Frits de Lange, hoogleraar ethiek aan de Theologische Universiteit te Kampen en drs. Rien Rouw van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Er zullen workshops worden gehouden over thema’s als ‘zorgende gemeenschappen’, de rol van de kerk en veranderingen in de sociale zekerheid.

Aanbieding boek over nieuwe solidariteit

Op donderdag 3 november van 16.30 uur tot 17.30 uur nemen André Rouvoet (fractievoorzitter ChristenUnie) en Ineke Bakker (secretaris Raad van Kerken) het boek Over de schutting. Op weg naar nieuwe solidariteit in ontvangst, waarin de hervormingsmaatregelen van dit kabinet worden geëvalueerd. Het boek wordt aangeboden in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Na de aanbieding door de beide redacteuren, Roel Kuiper en Cors Visser, zal het woord worden gevoerd door André Rouvoet en Ineke Bakker.
 
Labels

« Terug

Reacties op 'Boek en congres over ‘Nieuwe Solidariteit’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > oktober

Geen berichten gevonden