Europese christenpolitici buigen zich over multicultureel Europa

29-11-2005 10:43 29-11-2005 10:43

Vertegenwoordigers van 24 christelijke politieke partijen en organisaties uit heel Europa praten vanaf woensdag in Leuven over ‘Etnische en religieuze diversiteit in Europa’. ,,Het thema was al gekozen voordat de rellen in Frankrijk uitbraken, maar die hebben wel de relevantie van het congres onderstreept” stelt Jan Paul Manni, bestuurssecretaris van de European Christian Political Movement. ,, In Europa zie je steeds meer pogingen religie weg te drukken uit de publieke sfeer, maar tegelijk wordt meer duidelijk dat het een niet te ontkennen rol speelt in de maatschappij. ”
 
Sprekers en workshopleiders zullen hun visies op dit thema en een aantal deelterreinen met de  aanwezigen delen. Zo zal André Rouvoet ingaan op de houding van een christelijke partij ten opzichte van de islam. Internationaal ondernemer en politicus namens de Engelse CPA Ram Gidoomal zal pleiten voor samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, zodat minderheden kunnen integreren. Dr. John van Eck, een van de workshopleiders stelt: ,,tolerantie op een christelijke basis is steviger dan tolerantie gebaseerd op verlichtingsdenken”. Er zal samen met alle deelnemers getracht worden om tot gezamenlijke uitgangspunten te komen op het thema van deze conferentie.
 
Jan Paul Manni: ,,We streven ernaar een onderscheidende christelijk-sociale visie op dit thema neer te zetten. De ECPM is het enige Europese politieke platform dat expliciet uitgaat van deze basis. De Europese Volkspartij is toch meer een Europese conservatieve partij geworden.” De ECPM is sinds april 2004 gegroeid van acht deelnemende partijen naar een breed gedragen platform en heeft sinds kort een Europees bestuur en rechtspersoonlijkheid. Dit nieuwe bestuur zal tijdens deze conferentie haar plannen voor de toekomst van de ECPM toelichten.
Labels
Internationaal

« Terug

Reacties op 'Europese christenpolitici buigen zich over multicultureel Europa'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > november

Geen berichten gevonden