Zorg in het zonnetje

22-11-2005 14:36 22-11-2005 14:36

ChristenUnie prijs voor best zorginstelling

Verpleeghuis Norschoten in Barneveld is gekozen tot beste zorginstelling van Nederland. ChristenUnie fractievoorzitter André Rouvoet reikte een trofee uit aan bewoners en directie van de Barneveldse instelling. De trofee ‘Zorg in het zonnetje’ is een initiatief van de ouderenwerkgroep van de ChristenUnie.
 
“Ten hemel schreiende verhalen over ouderenzorg zijn er genoeg. Maar de ChristenUnie wilde ditmaal de andere kant van de zorg belichten. Duizenden mensen verzorgen dagelijks met veel liefde en creativiteit hun medemens. De prijs is bedoeld voor een instelling waarvan de bewoners en hun familie van harte stellen: In dit huis voelen wij ons thuis!”, aldus initiatiefneemster Willy de Zoete van de ChristenUnie ouderenwerkgroep.
 
 
Bijschrift foto: André Rouvoet overhandigt de zorgtrofee aan bewoonster van Hoorn van verpleeghuis Norschoten in Barneveld. Personeel staat symbolisch om de bewoners heen, benadrukte directeur Bram Roggeveen.  Foto: Stefan de Vogel
Ouderen konden via www.christenunie.nl zorginstellingen nomineren. De top drie bestond uit Verpleeghuis Norschoten, ‘De Amandelboom’ uit Kampen en ‘Naarderheem’ uit Naarden. Een jury, die de genomineerde huizen bezocht, gaf Norschoten uiteindelijk de meeste punten. Het Barneveldse verpleeghuis scoorde hoog op aantrekkelijkheid, licht, ruimte, verzorgdheid, personeel en budget. De jury was vooral te spreken over het dagelijks samen koken en de scholing van het personeel op het gebied van welzijn.
 
Rouvoet kon, bij het overhandigen van de prijs, melden dat hij in de Tweede Kamer pleit voor uitbreiding van middelen in de zorg..
Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Zorg in het zonnetje'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2005 > november

Geen berichten gevonden