Plaatsbepaling

Ed Anker_kleinwoensdag 31 maart 2010 10:28

Het was gisteren een spannende dag. De kandidatenlijst van de ChristenUnie werd bekend gemaakt. Althans, de advieslijst van het bestuur aan de leden. Het Uniecongres moet er uiteindelijk over beslissen. Binnen de fractie werd er al druk gespeculeerd over plaatsen en plekjes op de lijst. Mij is plek zeven toebedeeld en dat is een eervolle plaats, ik ben er content mee.

Het is zoals mijn zusje Margriet zei: ,,Mooi. Een plek hoger dan vorige keer, en het moet natuurlijk ook niet te makkelijk zijn!” Heerlijk, die Noord-Hollandse nuchterheid van mijn zuster (die zelf in de jeugdzorg werkt). Ten diepste is dat ook plaatsbepaling.

Ik heb enorm veel zin om weer de campagne aan te gaan om te zorgen dat we een top resultaat gaan halen bij de verkiezingen. Dat enthousiasme groeit als ik naar de lijst kijk. Anders dan veel andere partijen, heeft ons bestuur ervoor gekozen twee nieuwe kandidaten in de top van de lijst te zetten: Carola Schouten en Martine Vonk. In mijn familie zouden we zeggen: ,,Goede vrouwen, héle goede vrouwen.” En dat zijn het.

Met de lijst die er nu staat, laat het bestuur zien dat het hoge ambities heeft. Het was geen enkel probleem geweest voor het bestuur om uit de zittende garde een lijstje te maken, zoals CDA en VVD dat hebben gedaan. Ik vind dat niet erg verrassend, het is risicomijdend gedrag waardoor nieuw talent weinig kans krijgt. Dat is bij ons wel anders. De ChristenUnie kiest naast de vertrouwde kwaliteit van André en Arie ook voor  frisse impulsen om de kwaliteit nog beter te maken. Al met al een mix waar ik erg blij van word. Ik hou van het woord sprankelend.

Ed Anker

Labels
Ed Anker
fractieblog

« Terug

Reacties op 'Plaatsbepaling'

Margriet Anker
Geplaatst op: 31-03-2010 12:12 Quote
Ha Ed,
Van harte met je plek! Ik weet dat je het goed doet en gaat doen... En leuk dat ik er ook in sta..! Groeten, Margriet
JaapJan Boer
Geplaatst op: 31-03-2010 13:37 Quote
Hey Ed,

Plaats 7, das mooi. Over - normaal gesproken - 7x4 jaar sta je dus op 1?
Dan ben je zo'n 59. Mooi leven ga je dus tegemoet!

Van harte met je plek en succes met de campagne!
Brink, N. (Niek) van den [106230]
Geplaatst op: 31-03-2010 14:33 Quote
He Ed,
Sprankelend is inderdaad een mooi woord. Helemaal in de christelijke politiek. Het mag ook sprankelen! Helaas zie ik in de christelijke politiek weinig mensen echt vurig sprankelen. Verrassend was het voor mij dat er in Amerika een sprankelende christen opkwam voor een samenleving voor leven, vrijheid en familie. Mike Huckabee. Ed, jij bent nog jong en staat (nog) op 7. Schaam je nooit voor het evangelie die vaak dwars tegen de publieke opinie gaat. Juist dit bevrijdende evangelie is nodig in de politiek. Het lijkt niet zo, maar mensen waarderen dat echt!
Het is enerzijds niet te vergelijken, maar anderzijds wil ik het toch doen.
Mike Huckabee moest het met weinig geld doen. Was uber prolife en deed uitspraken als: 'Het is makkelijker om de grondwet te wijzigen dan het woord van God' en zo is het maar net. Hij werd 2e achter McCain die totaal geen verhaal had tegen Obama. Een prestatie van Mike. Sociaal-economisch staan de republikeinen wel ver van de CU, maar het gaat me nu even om de christelijke moraal. Ed, ik hou ook van het woord sprankelend en stimuleer je collega's daar maar in. 7 zetels, het moet te doen zijn! De ChristenUnie heeft tenminste echt een christelijk verhaal. Dit is de kans en het moment voor een grote ChristenUnie. Alle goeds en zegen en ik hoop van ganser harte dat niet alleen jij, maar ook Ortega en Cramer je zullen volgen in de tweede kamer.
Groeten, Niek
Gewijzigd
Brink, N. (Niek) van den [106230] heeft dit bericht gewijzigd op: 31-03-2010 14:41
Heijden, B.T. (Ben) van der [169067]
Geplaatst op: 31-03-2010 21:13 Quote
Hallo Ed,
Gefeliciteerd met je plek. Ik hoop dat je er mee in de Tweede Kamer komt. Dat betekent dan immers dat we minstens 7 zetels hebben. Maar ook omdat je één van de vele CU-ers bent waar ik enorm respect voor heb. Ik mag graag naar je luisteren en lezen wat je schrijft.
Hoe het ook loopt: ik wens je heel veel zegen!
Groeten, Ben van der Heijden
egbert
Geplaatst op: 01-04-2010 09:25 Quote
Ed, proficiat en sterkte met de propaganda in de komende tijd. Dat is goed voor de CU, het land en jezelf. :-)
Nieuw bericht

Nieuwsarchief > 2010 > maart