Plaatsbepaling

Ed Anker_kleinwoensdag 31 maart 2010 10:28

Het was gisteren een spannende dag. De kandidatenlijst van de ChristenUnie werd bekend gemaakt. Althans, de advieslijst van het bestuur aan de leden. Het Uniecongres moet er uiteindelijk over beslissen. Binnen de fractie werd er al druk gespeculeerd over plaatsen en plekjes op de lijst. Mij is plek zeven toebedeeld en dat is een eervolle plaats, ik ben er content mee.

Het is zoals mijn zusje Margriet zei: ,,Mooi. Een plek hoger dan vorige keer, en het moet natuurlijk ook niet te makkelijk zijn!” Heerlijk, die Noord-Hollandse nuchterheid van mijn zuster (die zelf in de jeugdzorg werkt). Ten diepste is dat ook plaatsbepaling.

Ik heb enorm veel zin om weer de campagne aan te gaan om te zorgen dat we een top resultaat gaan halen bij de verkiezingen. Dat enthousiasme groeit als ik naar de lijst kijk. Anders dan veel andere partijen, heeft ons bestuur ervoor gekozen twee nieuwe kandidaten in de top van de lijst te zetten: Carola Schouten en Martine Vonk. In mijn familie zouden we zeggen: ,,Goede vrouwen, héle goede vrouwen.” En dat zijn het.

Met de lijst die er nu staat, laat het bestuur zien dat het hoge ambities heeft. Het was geen enkel probleem geweest voor het bestuur om uit de zittende garde een lijstje te maken, zoals CDA en VVD dat hebben gedaan. Ik vind dat niet erg verrassend, het is risicomijdend gedrag waardoor nieuw talent weinig kans krijgt. Dat is bij ons wel anders. De ChristenUnie kiest naast de vertrouwde kwaliteit van André en Arie ook voor  frisse impulsen om de kwaliteit nog beter te maken. Al met al een mix waar ik erg blij van word. Ik hou van het woord sprankelend.

Ed Anker

Labels
Ed Anker
fractieblog

« Terug

Nieuwsarchief > 2010 > maart