ChristenUnie-jongeren: maak partij vrij van rechts en los van links

20100921 Prinsjesdag_perspectiefdonderdag 23 september 2010 14:20

De jongerenorganisatie van de ChristenUnie, PerspectieF, bestaat vandaag precies 10 jaar. Voorzitter Robert Heij: ,,De ChristenUnie staat een boeiende periode te wachten. Het is voor de partij belangrijk steeds die unieke middenpositie in te blijven nemen. Koersvast christelijk-sociaal: dat is vrij van rechts en los van links.”

PerspectieF is ontstaan uit een fusie van het Gereformeerd Politiek Jongeren Contact (GPJC) en RPF-jongeren. De afgelopen 10 jaar heeft PerspectieF zich ontwikkeld en een professionaliseringsslag gemaakt. Robert Heij: ,,We horen met onze 2000 leden bij de drie grootste politieke jongerenorganisaties, daar zijn we trots op.Binnen de ChristenUnie hebben we laten zien toonaangevend te willen zijn, als luis in de pels van de partij die de partij met kritische, maar constructieve blik volgt.’

PerspectieF zal de ChristenUnie ook komende tijd bij de les houden. Met de start van het nieuwe politieke seizoen en de vorming van een nieuw kabinet is het voor de ChristenUnie zaak haar positie te herdefiniëren in het politieke spectrum. Heij: ,,Vrij van rechts en los van links, dat moet de positie van de ChristenUnie zijn’. Door zich te focussen op thema’s als eenzaamheid of onderwijs kan de ChristenUnie zich afzetten tegen de rechterflank. En met een sterke visie op thema’s als veiligheid en integratie kan de partij zich profileren ten opzichte van de linkerkant, maar ook onderscheiden van partijen als de VVD en PVV die nu een alleenrecht lijken te hebben als het om het aanpakken van veiligheid en integratie gaat.

Daarnaast is het belangrijk komende periode op een constructieve wijze met een nieuw kabinet samen te werken. Heij: ‘Alle partijen moeten nu hun schouders eronder zetten. In deze tijd van crises moeten we de verbindingskracht in onze samenleving aanspreken en naar elkaar omzien met het oog op de toekomst’.

(Foto: PerspectieF-voorzitter Robert Heij biedt André Rouvoet het 'koffertje' aan op prinsjesdag)

Labels
Partij

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-jongeren: maak partij vrij van rechts en los van links'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > september