ChristenUnie: spoorverdubbeling Almere moet doorgaan

trein_spoor_610woensdag 03 november 2010 16:51

Tweede Kamerlid Arie Slob zal donderdag een motie indienen om door te gaan met alle voorbereidingen voor de spoorverdubbeling in Almere. Slob:,,Nu er een tekort is van 240 miljoen euro wil de minister de treinen korter op elkaar laten rijden. Dat is prima voor de korte termijn, maar uiteindelijk zal het aantal treinen en passagiers zo fors groeien dat spoorverdubbeling op grote delen van het traject gewoon pure noodzaak is. Het bouwen hiervan kost jaren, dus we moeten nu snel besluiten nemen.”

Het Kamerlid stoort zich er aan dat de minister overweegt om treinen langzamer te laten rijden naar Almere. Slob: ,,De snelheid is nu 120 km/uur. Er wordt gesproken over verlaging naar 100 km/uur. Wat betreft de ChristenUnie moet de snelheid juist naar 160 km/uur!”

Ondanks het financiële tekort vindt het Kamerlid dat alle voorbereidingen voor de spoorverdubbeling door moeten gaan. Slob: ,,We hebben al veel kostbare tijd verloren met onderzoeken. De minister heeft 4,5 miljard beschikbaar voor spoorinvesteringen in de Randstad voor de komende jaren en er worden alleen al rond Amsterdam en Almere miljarden gestoken in uitbreiding van de wegen. Het tekort van 240 miljoen moet op te lossen zijn en in de tussentijd moeten alle voorbereiden doorgaan.”

De ChristenUnie ziet kansen nu het nieuwe kabinet 500 miljoen extra per jaar wil besteden aan wegen en spoor. Slob: ,,Ik doe een beroep op CDA, VVD en PVV om voor Almere geld beschikbaar te stellen uit deze subsidiepot. De VVD heeft al eens een motie ingediend voor snelle spoorverdubbeling, het is nu tijd om de daad bij het woord te voegen!”

Labels
Arie Slob
In het land
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: spoorverdubbeling Almere moet doorgaan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > november