Veel jongeren op Speak Your Mind debatavonden

20101113 Speakyourmind Rotterdamwoensdag 17 november 2010 16:49

“De kleurrijke samenwerking maakte de avond tot een succes!”, aldus Ixora Balootje, vicevoorzitter van de werkgroep multicultureel. Samen met een enthousiast team onder leiding van raadslid Setkin Sies organiseerde ze in Rotterdam de eerste debatavond van Speak Your Mind.

De aftrap van deze avonden was in Rotterdam. De avond werd door meer dan 50 multiculturele jongeren bezocht. Het begin van de avond was vooral gericht op ontspanning. Zo werd er voor een heerlijke maaltijd gezorgd, waarna artiesten als ‘Ernst van de Zaak’ en ‘Rev5all’optraden.

De rest van de avond was gericht op het volgen van debatworkshops en het debat zelf. De deelnemers waren fanatiek en de jury, die bestond uit Kamerlid Cynthia Ortega, directeur communicatie Shahied Badoella en bestuursadviseur Benno Born, vonden de inhoudelijke bijdrage die de deelnemers aan het debat leverde verrassend.

‘We zijn toch allemaal een unie van christenen’ zei een deelnemer tijdens het debat. Deze zin maakt duidelijk waar de hele organisatie van Speak Your Mind zich voor inzet; christelijke jongeren stilzetten bij het belang van betrokkenheid bij de politiek.

De volgende debatavonden van Speak Your Mind zullen plaats vinden op 20 november in Amsterdam en op 4 december in Den Haag. Uiteindelijk strijden de winnaars tegen elkaar in een spetterend slotdebat op de Vriendendag van 22 januari in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

www.speakyourmind.christenunie.nl

Labels
Partij
Talent
Werkgroep multicultureel

« Terug

Reacties op 'Veel jongeren op Speak Your Mind debatavonden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > november