Europees Parlement veroordeelt geweld tegen christenen in Irak

z-3577irak.jpgdonderdag 25 november 2010 15:10

Vandaag heeft het Europees Parlement de recente aanslagen op christenen in Irak in zeer krachtige bewoordingen veroordeeld. Een resolutie mede ingediend door Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) werd unaniem aangenomen. Tijdens het debat over de situatie van de christenen in Irak heeft het EP de verantwoordelijke Eurocommissaris Ashton opgeroepen topprioriteit te geven voor steun aan gematigde groepen in Irak zoals christenen.

Van Dalen stond in het debat stil bij het geweld door moslimextremisten tegen christenen op meerdere plaatsen in de wereld. Van Dalen: ,,In Pakistan heeft Asia Bibi gemerkt dat ze ondanks haar gratie voor de extremisten niet veilig is: ze zal helaas uitwijken naar een ander land. Christenen in Irak zijn ook al massaal uitgeweken. Zij zijn structureel slachtoffer van moslimextremisten. In Irak wordt met zeer grof geweld een geloofsgemeenschap verdreven die daar al véél langer zit dan die extremisten."

Voorkom dat moslimextremisten de kerkdeuren definitief sluiten

Voorts sprak Van Dalen steun uit aan de christenen in Irak. "Zij moeten bijeen kunnen blijven komen om hun geloof te belijden. Mijn oproep aan de Europese Commissie is aan dit vraagstuk topprioriteit te geven. Dan kan mogelijk worden voorkomen dat straks een moslimextremist de laatste is die de kerkdeuren in Irak definitief dichttrekt en afsluit!"

Labels
Eurofractie
Europa
Godsdienst en mensenrechten

« Terug

Reacties op 'Europees Parlement veroordeelt geweld tegen christenen in Irak'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2010 > november