Rondetafelgesprek

Fractieblog-esmemaandag 29 november 2010 16:28

Na een week waar de begroting economische zaken, landbouw en innovatie twee keer op nachtwerk uitliep is het prettig deze week weer een iets overzichtelijkere week te hebben met commissievergaderingen die binnen het vastgestelde tijdstip afgerond dienen te worden. Wel prettig met het oog op de Sinterklaasviering en de nodige gedichten en surprises die nog gemaakt moeten worden…

Iets meer lucht in de agenda maakt het weekend ook een stuk aangenamer. In plaats van vergaderingen voorbereiden kon ik met twee van mijn drie kinderen afgelopen zaterdag naar het Perspectief-congres voor een politieke wandeling en daarna door naar een reunie van het bergsportkamp van afgelopen zomer. Zaterdagavond met het hele gezin in De Spiegel doorgebracht. Dat is het grote theater van Zwolle waar concerten en voorstellingen gegeven worden. Het Hanze-orkest vierde haar 20-jarig bestaan en mijn zoon zong met zijn kinderkoor mee in de uitvoering van het Carmina Burana van C. Orff. Ik heb niet alleen zitten genieten van de muziek, maar ik zat daar ook wel een beetje als trotse moeder…

Het was ook leuk om in de pauze even kort met de oud-directeur van Odeon te praten. We blikten samen nog even terug op de discussies die in de gemeenteraad hebben plaatsgevonden over de vraag of dit theater/concertgebouw wel of niet gerealiseerd zou moeten worden en tegen welke kosten. Zaterdagavond ben ik in ieder geval bevestigd dat de angst van sommige partijen dat een dergelijk theater alleen voor de rijke elite zou zijn, niet bewaarheid is geworden. Zaterdagavond was een avond voor amateurs, waaronder mijn zoon, en een publiek van heel veel gewone Zwollenaren.

Het was ook mooi om afgelopen weekend positieve reacties te ontvangen op het rondetafelgesprek wat ik afgelopen vrijdagmiddag had georganiseerd over ongewenste zwangerschap en abortus. Het was een mooi open gesprek, met ruimte voor ideologische uitgangspunten, zonder dat daarmee discussies werden doodgeslagen. Ik hoop dat deze wijze van informeren en discussiëren een goed vervolg gaat krijgen, waarbij het er even niet in de eerste plaats toe doet of ik ‘in mijn nopjes ben’ (ik citeer dagblad Trouw) of dat er al dan niet draagvlak is voor mijn ideeën (conclusie van het Reformatorisch Dagblad). Het debat over abortusgrenzen en preventie verdient een goed vervolg!

Ik vermoed dat deze week de emoties nog wel eens hoog op kunnen lopen over het wild in de Oostvaardersplassen. Volgens mij heeft de commissie Gabor prima aanbevelingen gedaan, waaruit niet vrijblijvend geshopt moet worden.

Esmé Wiegman

Labels
Esmé Wiegman
fractieblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Nieuwsarchief > 2010 > november