ChristenUnie belegt spoedbijeenkomst met Egyptische christenen

demonstratie-koptische-christenenweb10-01-2011 14:44 10-01-2011 14:44

De ChristenUnie belegt dinsdag een spoedbijeenkomst met Egyptische Koptische christenen in Nederland. De ontmoeting heeft als doel om de positie van de christenen in Egypte als ook van de Kopten in Nederland te bespreken, na de aanslag in Alexandrië en de bedreigingen van Koptische kerken in Nederland. De ChristenUnie heeft maandag via Kamervragen om meer bescherming gevraagd van de christelijke minderheid in Egypte.

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, heeft het initiatief genomen tot de ontmoeting met de Egyptische christenen. Hij heeft alle andere politieke partijen hierbij uitgenodigd en hoopt dat zij eveneens aanwezig zullen zijn. "Deze dreigementen moeten zeer serieus genomen worden. We kunnen dit onder geen enkele voorwaarde zomaar voorbij laten gaan. Het toont aan dat de christenvervolging niet beperkt is tot de landenlijst van Open Doors, maar zelfs binnen onze landsgrenzen extreme vormen aanneemt. De dreiging komt wel uit islamitsche hoek. Hier moet een breed maatschappelijk debat over plaatsvinden met juist ook de moslims in Nederland. Het was voor het eerst in Nederland dat ik onder zware bewaking een kerk betrad afgelopen donderdag in de Koptische kerk in Amsterdam. Een bizar gevoel dat dit in Nederland noodzakelijk is". Voordewind is zelf ook meerdere malen in Egypte geweest.

Met het gesprek met de Koptische christenen wil Voordewind in beeld krijgen hoe zij zich voelen onder deze dreiging en op welke manier zij ondersteuning en beveiliging nodig hebben. Bij het gesprek zullen ChristenUnie-Europarlementariër Peter van Dalen en Wetenschappelijk Instituut-directeur Gertjan Segers ook aanwezig zijn. Segers heeft zelf zeven jaar in Egypte gewoond.

(Foto: Demonstratie in 2008 tegen geweld tegen christenen in Egypte. bron: www.coptreal.com)

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie belegt spoedbijeenkomst met Egyptische christenen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden