Europese Commissie 'blundert' met christelijke feestdagen in schoolagenda's

agenda13-01-2011 17:18 13-01-2011 17:18

De ChristenUnie heeft donderdag Kamervragen gesteld over het bericht dat de Europese Commissie in 3,2 miljoen scholierenagenda’s 2010-2011 de christelijke feestdagen is vergeten op te nemen, terwijl islamitische, Hindoestaanse en Chinese feestdagen wel worden vermeld. Rouvoet: "Dit is een ongelofelijke blunder. Je vraagt je af wat voor agenda de Europese Commissie hiermee heeft."

André Rouvoet: “ Wel de islamitische feestdagen, maar geen christelijke opnemen? Europa heeft bij mijn weten toch nog steeds in de eerste plaats een joods-christelijke cultuur. Je mag van de Europese Commissie verwachten dat ze daarover waakt en die ook op de jongeren wil overdragen.”

Deze agenda is in september 2010 uitgedeeld aan 12 tot 16-jarige scholieren op 20.000 Europese scholen.


Vragen van de leden Wiegman – Van Meppelen Scheppink en Rouvoet (beiden ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over het bericht dat in de, onder scholieren verspreidde, EU-agenda de christelijk feestdagen zijn vergeten.

  1. Klopt het dat in september 2010 een EU-agenda onder Europese scholieren is verspreid, waarin allerlei religieuze en culturele feestdagen zijn opgenomen, behalve de christelijke? Zo ja, wat is hierover uw mening?
  2. Is de desbetreffende agenda ook onder Nederlandse scholieren verspreid?
  3. Klopt het dat de Franse minister van Europese Zaken hierover zijn ongenoegen heeft laten blijken richting de Europese Commissie?
  4. Heeft de Nederlandse regering reeds ook zijn beklag gedaan bij de Europese Commissie? Zo ja, wanneer en op welke wijze? Zo nee, bent u van plan dit alsnog te doen?Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Europese Commissie 'blundert' met christelijke feestdagen in schoolagenda's'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden