ChristenUnie 'koploper' met aangenomen moties en amendementen

Tweede Kamerleden 201018-01-2011 21:50 18-01-2011 21:50

De ChristenUniefractie in de Tweede Kamer heeft bij de afgelopen begrotingsbehandelingen voor 2011 niet stil gezeten. Uit een opsomming van aangenomen moties en amendementen van de oppositie blijkt dat de ChristenUnie met 33 moties en 5 amendementen tot de koplopers van de oppositiepartijen behoort. Het Reformatorisch Dagblad berichtte hier over.

 Uit het Reformatorisch Dagblad van 15 januari 2011, stond in de rubriek 'Parlementsvaria' te lezen:

Dat de ChristenUnie niet veel opheeft met het minderheidskabinet- Rutte/Verhagen is de afgelopen maanden duidelijk gebleken. Toch wil de partij niet bij voorbaat te boek staan als oppositiepartij die alles wat het kabinet naar voren brengt, afkeurt. We zijn niet links, we zijn niet rechts, maar christelijk sociaal, zo heet dat in ChristenUnietermen.
De partij bedankte gisteren voor de eer om deel te nemen aan de linkse manifestatie in De Brakke Grond te Amsterdam en dat was niet alleen omdat de protestbijeenkomst op zondag plaatsvond. De partij wil niet te boek staan als uitgesproken links, maar als constructief.
Om aan te tonen dat dit niet alleen een kwestie van woorden is maar ook van daden, presenteerde de afdeling voorlichting van de ChristenUnie een lijstje van aangenomen moties en amendementen van de oppositie tijdens de begrotingsbehandelingen voor 2011, in het afgelopen najaar.
Als het gaat over het aantal moties dat is aangenomen, behoort de ChristenUnie , samen met de PvdA tot de top, namelijk 33 en 36. SP en GroenLinks scoorden respectievelijk 15 en 10 moties.
Als het gaat om aangenomen amendementen die leiden tot daadwerkelijk beleidsveranderingen is de ChristenUnie koploper. Vijf amendementen kreeg de partij door de Kamer; D66, GroenLinks en de SGP respectievelijk 3, 1 en 1.
In geld uitgedrukt, blijkt de CU helemaal de koploper. De partij kreeg het voor elkaar om ruim 40 miljoen om te buigen, de SGP 10 miljoen, D66 bijna 6 en GroenLinks 5 miljoen.

Labels
In de media
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie 'koploper' met aangenomen moties en amendementen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden