ChristenUnie komt met tienpuntenplan voor Noordzeevisserij

visserij-0009-uk33.jpg22-01-2011 10:13 22-01-2011 10:13

Tweede Kamerlid Arie Slob, woordvoerder visserij van de ChristenUnie, brengt op zaterdag 22 januari een Tienpuntenplan Noordzeevisserij uit. Met dit plan wil Slob bereiken dat visserij op alle niveau's een prominente plaats op de politieke agenda krijgt. Ook neemt hij alvast een voorschot op een in het parlement nog te voeren debat met staatssecretaris Bleker (CDA) over de toekomst van de Nederlandse visserij.

Een visie op de toekomst van de Nederlandse visserijsector ontbreekt tot op het heden bij het kabinet Rutte (VVD/CDA met gedoogsteun van PVV). In november heeft staatssecretaris Bleker op aandringen van de ChristenUnie toegezegd met een visie te komen.

Arie Slob is het wachten beu. 'De Nederlandse visserij verkeert in zwaar weer. Gelukkig zien we een aantal positieve ontwikkelingen, maar er moet politieke duidelijkheid komen voor de komende jaren. Op welke wijze wil de Nederlandse regering de visserijsector versterken? Wat is bijvoorbeeld de visie van het kabinet over blueports? Hoe gaan we verder met het masterplan visserij? En hoe voorkomen we toenemende oneerlijke concurrentie van goedkope kweekvis met de kwalitatief veel betere en duurzaam gevangen Nederlandse platvis? Met het Tienpuntenplan neemt de ChristenUnie stelling in dit debat met als doel versterking van de Nederlandse visserijsector. Arie Slob vraagt in het Tienpuntneplan Noordzeevisserij in het bijzonder aandacht voor de mensen die het werk doen in de visserijketen: de vissers op de kotters, de medewerkers op de afslagen, het personeel in de visverwerkende industrie, de visverlopers. "Zij vormen het hart van de visserijsector in Nederland", aldus Slob.

Arie Slob zal het Tienpuntenplan Noordzeevisserij overhandigen aan de ChristenUnie-lijsttrekkers voor de Provinciale Staten, ChristenUnie-bestuurders uit visserijplaatsen en aan Europarlementariër Peter van Dalen op de jaarlijkse Vriendendag in de Tweede Kamer. Elk van hen zal er mee aan het werk gaan.

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie komt met tienpuntenplan voor Noordzeevisserij'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden